Реклама / Ads
0| 5140 |27.04.2022 НОВИНИ

Асен Василев: Позицията на президента за Украйна е позорна. Кирил Петков: ПП е да се даде оръжие

.
Румен Радев, Асен Василев Източник: Колаж - Фрог нюз
Позицията на президента Румен Радев е позорна, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи в този конфликт и че е нормално и добре Русия да победи в този конфликт. Това заяви по време на пресконференция вицепремиерът Асен Василев по повод твърдението на държавния глава, че давайки оръжие продължаваме конфликта.
 

„Украйна ще победи в този конфликт и ние трябва да им помогнем, защото алтернативата е първо Украйна, а след това Източна Европа да станат васални придадъци. Ако някои ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар“, обяви Василев.

 

Кирил Петков каза, че "Продължаваме промяната" защитава изцяло българския интерес. "Това означава независима България, свободна България, просперираща България. За съжаление в близкото и по-далечно минало Русия е атестирала България като пета колония. В България има много политически и икономически кръгове, които пряко защитават интересите на Русия", каза Кирил Петков. Стана ясно още, че „Продължаваме Промяната“ ще подкрепи изпращането на оръжия за Украйна.

 

Петков допълни, че е избор на БСП дали да напусне коалицията, както обяви, че ще направи, ако се окаже оръжейна помощ на Украйна. "Ние сме четири партии, като въпреки кризите и скандалите напредваме. Казваха, че правителството ще падне през февруари, след това, че ще падне през март, април, сега май, а то не пада. Важното е да имаме уважение едни към други, въпреки че има различни гледни точки, важното е да работим заедно в името на общите интереси, които ни обединяват", посочи Кирил Петков.

 

По-рано днес президентът Радев призова премиера Кирил Петков да обясни защо Русия спира само нашия газ, а вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова - че в Украйна се воюва с българско оръжие.
 
„Правителството трябва да отговори защо само на България и Полша спират газа. Спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат? Резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и от други страни? Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз недоумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, които винаги са били срещу войните, че българското оръжие подхранва този конфликт“, заяви държавният глава.

 

И още - според Радев посещението на българската делегация в Киев е ненужно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4642 |23.04.2022 Димо Гяуров: Не очаквам промяна в позицията на БСП за Украйна, готвят се за избори . 0| 3116 |21.04.2022 Асен Генов: В коалицията са събрани жертвата и палача . 0| 20875 |20.04.2022 Цветан Василев: БНБ е втората по важност за мафията, след Прокуратурата . 0| 2866 |20.04.2022 Андрей Гюров: Позицията ни за Северна Македония не е променяна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads