Реклама / Ads
7| 3675 |03.02.2023 НОВИНИ

Асен Василев: Всеки компромис с ценностите на България води до национални катастрофи

.
Асен Василев
Асен Василев бе категоричен по БНТ: ”Всеки компромис с ценностите на България води до национални катастрофи за страната ни. Това го показва историята. Нашето виждане е за европейска България, а не латиноамериканска.” Атанас Пеканов посочи, че реформите, които са възложени по ПВУ са важни ”не само защото ще получим определена сума пари, а защото те ще ни гарантират, че ще живеем по-добре като общество.”
 

Асен Василев посочи, че е ключово, че той и партньорите му са водили политика за намаляване на социалните неравенства – вдигане на пенсиите, увеличение на заплатите и др. Той изтъкна, че е важно образованието и здравеопазването да се развиват адекватно развиващи се, за да имаме и работещ бизнес. Асен Василев посочи, че моралът е много важен. Въпросът е: „В каква България искаме да живеем. Досега живяхме в България от латиноамерикански тип. Ние искаме страна от европейски тип. Кой иска да съгради такава България?“

 

Асен Василев заяви, че Законът за „Зелената карта“ е бил бламиран. В дебата за защита на жените от домашно насилие липсваше базисна доза човещина.“ Василев определи като пряка защита на българския интерес засега да не се плати втората доставка на самолетите Ф-16. Той посочи, че „Джемкорп“ е необвързващ меморандум. Той не носи щета към българската държава. Асен Василев бе категоричен: "Всеки компромис с ценностите на България води до национални катастрофи за страната ни. Това го показва историята. Нашето виждане е за европейска България, а не латиноамериканска."

 

Атанас Пеканов добави, че приоритетите на сегашният кабинет Донев 2 са от части нови, защото едни са изпълнени, но не и всички. Пеканов посочи, че реформите, които са възложени по ПВУ са важни "не само защото ще получим определена сума пари, а защото те ще ни гарантират, че ще живеем по-добре като общество. Имаме нужда от смислен дебат за еврото. В момента не отговаряме на два критерия за неговото въвеждане." 

 

Пеканов добави, че "непрекъснато се спекулира с темата за еврото – че еврозоната е в рецесия и че инфлацията в Хърватия е огромна. Гражданите са залъгвани с фалшиви факти. За съжаление БСП се мери по популизма с „Възраждане“. Тя не защитава изконните ценности на лявото пространство. Това са неравенствата и социалните несправедливости."

 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ посочи, че е крайно време партията му да влезе в управлението, за да може най-накрая с тяхната незаменима помощ, да станем част от Шенген и еврозоната. Какво процъфтяване, какъв икономически растеж, какво разпределяне на "порции" и отново обръчи от фирми ни чака. Бедна ни е фантазията какво ни готвят от ДПС. ДПС са застанали на спасителната лодка и ни гледат втренчено с "гладни очи".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3100 |03.02.2023 Всеки ден по три бонус предложения за клиентите на WINBET през февруари . 5| 3056 |03.02.2023 Всеки четвърти българин иска да емигрира, показва проучване . 0| 3349 |03.02.2023 КЗЛ: Подписи за референдум не може да събира всеки. Възможни са злоупотреба с данни . 0| 3475 |02.02.2023 Проф. Асена Сербезова: Популизъм е да се обвинява предишния здравен министър за недостига на лекарствата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads