Реклама / Ads
8| 3007 |12.12.2021 НОВИНИ

Асена Сербезова: Столът на здравния министър е горещ, проблемите са много

.
Асена Сербезова Източник: стопкадър, Нова телевизия
В здравеопазването има много проблеми, които години наред не са решавани. Може би затова столът е горещ. Има много мерки, простички и организационни, които биха могли да се направят, има и други такива, които изискват по-сериозен анализ. Но най-вече трябва да има воля. Това заяви кандидат-министърът на здравеопазването Асена Сербезова в ефира на Нова телевизия.
 

Тя разказа, че от стола на директор на Изпълнителната агенция по лекарствата е виждала проблемите от друга страна.

 

„Един министър има много интереси в здравеопазването. Той е отговорен за всички проблеми в неговия сектор. Министърът трябва да разполага с екип, който е мотивиран. Те да са обединени от общи ценности. Те носят не по-малка отговорност.  Това е една от причините новата власт да иска всеки министър сам да избира екипа си“, обясни Сербезова.

 

Според нея България има нужда от стабилизиране не само в сектор „Здравеопазване”, но и във всички други. Страната имала нужда от краткосрочни и дългосрочни цели.

 

„Това, което усетих сред другите предложени членове на кабинета, е, че има желание за промяна, има воля, мотивация. Всеки от нас е готов да отдели от личното си време и да го посвети на това по-добро бъдеще”, заяви още Асена Сербезова.

 

Тя разказа, че когато е била назначена за шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата, й казали, че на практика следващия здравен министър ще избере нов директор. Сербезова обаче работи с шест министъра и е напуснала по свое желание.

 

Тя сподели, че нейният предшественик Стойчо Кацаров й е пожелал успех и е споделил, че постът е тежък.

 

По казуса с детската болница тя бе категорична: „Несъмнено трябва да имаме детска болница, българските деца заслужават това да се случи по възможно най-добрия начин. Говоря и като условия, и като специалисти. Не трябва да мислим за начинанието, само като за една сграда. Трябва да се помисли и как да се мотивират хората и да останат да работят в България“.

 

Кандидатът за здравен министър увери, че ще изслуша всички засегнати страни и ще прегледа всички документи, за да има пълен поглед над всичко направено досега.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3088 |09.12.2021 Проф. Сербезова: Здравният министър трябва да обяснява решенията като търсен ефект . 2| 3655 |25.09.2021 Проф. Сербезова: Може да има проблеми с безплатните лекарства за COVID-19 . 5| 3767 |09.08.2021 Проф. Сербезова: Ниският имунизационен обхват се дължи и на неглижирането на здравната ни култура . 5| 4401 |04.08.2021 Пореден шамар за прокуратурата! Проф. Асена Сербезова окончателно оправдана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads