Реклама / Ads
33| 5613 |27.02.2014 НОВИНИ

Атака и МВР в сблъсък заради Давутоглу

.
Източник: Булфото
Група депутати и активисти от партията на Волен Сидеров чакаха да свърши срещата между държавния глава и външния министър на Турция Ахмет Давутоглу. По-рано атакистите бяха и пред Министерски съвет. Два часа те държаха пред Президентството плакати с надписи: „Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти”, „Турция, искаме извинение за 500 години геноцид”, както и „Атака" казва: „Не на Турция в ЕС”.
 

Сидеров определи срещата между външния министър Кристиан Вигенин и турския му колега като ненужна, тъй като не са били обсъдени важни за България въпроси. Сидеров допълни, че са отправили покана към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да се присъединят към протеста, отговор, обаче не са получили.

Сидеров допълни, че е разочарован от срещата между българския външен министър Кристиан Вигенин и турския му колега, защото не са били поставени важни за страната ни въпроси.

„Там не е бил поставен въпроса за обезщетението на тракийските имоти. Не е бил поставен въпросът за превозвачите, за намесата на турските консули и посланици в нашите вътрешни работи. Изключително съм разочарован, защото това означава, че нашият външен министър не е бил на мястото си. Турският си е на мястото - той си води политика на неоосманизъм”, заяви Сидеров.

Волен Сидеров настоява по време на срещите между президента Росен Плевнелиев и премиера Пламен Орешарски с Ахмет Давитоглу да бъде повдигнат въпроса с дълга от 10 мрлд. долара, който Турция има към България.

„Коя е тази държава, която има да си взима 10 млрд. и не си ги иска. Не знам премиерът дали ще ги постави тези въпроси, ако не ги постави и той и президентът, тогава защо са на тези постове. Не виждам смисъл”, каза още той, предава „Дарик”.

Лидерът на „Атака” допълни, че поканили и ГЕРБ да се присъедини към протеста им, но отговор така и не получили. „Поканихме ги, написахме писмо до тяхната парламентарна група, да дойдат да си изяснят позицията, защото те иначе много спекулират с това, че „Атака” подкрепя политика на ДПС, а тяхната позиция по отношение на Турция я няма. Не е изразена ясно. Бойко Борисов да излезе и да каже той за или против Турция в Евросъюза е”, настоя лидерът на „Атака”.

Към 17.00 ч. протестът на „Атака” срещу посещението на турския външен министър се измести пред сградата на президентството, където се проведе среща между държавния глава Росен Плевнелиев и Ахмет Давитоглу.

При излизането на турския външен министър Ахмет Давутоглу от сградата на президентството, събиралите се депутати от „Атака”, заедно с лидера на партията Волен Сидеров опитаха да блокират пътя на официалната делегация. Полицията обаче успя да предотврати опита за блокада на турския външен министър и той успя невредим да се качи на автомобила си и да потегли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5240 |26.02.2014 Двама се пробваха да похитят жена заради 750 000 лв. . 6| 5478 |25.02.2014 София недоволна от Киев заради Закона за езиковата политика . 21| 5067 |25.02.2014 Кадиев: Кворумът продължава да се крепи от „Атака” . 0| 4814 |24.02.2014 Петдесет селища на режим заради малко валежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads