Реклама / Ads
63| 8086 |02.06.2009 НОВИНИ

„Атака” нападна с "педалчета" властта на Вола

.
Волен Сидеров Източник: Вяра Йовева
Политически скандал промени сценария на тържествата на връх Вола, посветени на Христо Ботев и неговата чета, съобщиха свидетели на инцидента. Малко преди поклонението започнал неочакван митинг на партия „Атака”. Хората на Сидеров били опънали голям плакат на партията, докарали си и агрегат, с който захранвали озвучаването.
 

Около 15 минути Волен Сидеров държал пламенна предизборна реч срещу турската мафия, която управлявала държавата и предупредил, че когато дойде на власт, ще я измете. Словото му било прекъснато от охраняващата тържествата полиция. Униформените спрели агрегата, но след кратка схватка с разярените атакисти, озвучаването отново е било възстановено. Според националистите те имали разрешение да използват до 11 часа агрегата, захранващ мегафона, но организаторите на тържествата бяха категорични пред Frognews.bg, че няма издавано разрешение за провеждане на политически митинг.

Разгневеният от действията на полицията Волен Сидеров предупредил, че когато партията му дойде на власт повече няма да се говори турски език по националната телевизия и на обществени мест, а хората му са готови да отидат дори на смърт, но не да робуват на турските мекерета.

Кулминацията на скандала настъпила малко преди 11 ч, когато се появили официалните гости, за да наблюдават възстановка на битката между четниците на Ботев и турската войска. Сидеров нападнал най-напред с думи лидера на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, който пристигнал на кон. „Мекере такова, нали си тяхна алтернатива, какво правиш тук?”

„Педалчета” и „банда педерасти” били наречени премиерът Сергей Станишев и придружващият го кандидат за евро депутат Кристиян Вигенин. Сидеров обявил, че не се страхува от плазмодиите, които управляват страната. Според него бащата на премиера Станишев бил сред убийците, които съсипали страната, а самият министър-председател не бил българин и нямало какво да прави на това свято честване. „Ходете да ближете г...... на Доган в сариите му” призовал Волен Сидеров управляващите и поканил премиерът да се приближи към него за да му шибне един шамар. Етикета „педераст” бил лепнат и на синия Асен Агов, който също пристигнал на поклонението.

Екзалтирани от словата на лидера си, групата от близо 200 атакисти го понесла на ръце и скандирала „Атака”.

"Това беше чиста полицейска провокация и репресия спрямо нас. Попречиха ни да си проведем събранието, преди официалния час на тържествата. Сигурно от кабинета на Станишев са наредили на полицаите да ни репресират. Това беше поводът по-късно да ги репликирам и да използвам срещу тях конституционното си право на свободно слово", коментира след скандала пред Frognes.bg лидерът на националистите Волен Сидеров.

"Не може да се оцветява партийно". Това каза премиерът Сергей Станишев по повод агитационните призиви на Атака по време на поклонението на връх Вола.Според него Сидеров не зачитал националните интереси.
 Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4772 |15.05.2009 Металурзи нападнаха Министерството на икономиката . 16| 12588 |26.04.2009 Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) ще бъде коректив на властта . 39| 5249 |20.04.2009 С. Станишев: БСП ще се бори за властта, след нас идва реваншизъм . 4| 4617 |05.04.2009 Разграбват държавата в края на мандата, предупреди депутат от „Атака”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads