Реклама / Ads
0| 4181 |06.06.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Българските служби не са ефективни срещу руското разузнаване у нас

.
Атанас Атанасов
Има ситуации, в които се вижда, че българските служби не са ефективни срещу руското разузнаване у нас. Това заяви съпредседателят на ”Демократична България” ген. Атанас Атанасов пред БНТ.
 

"Причините са комплексни. По времето на управлението на Борисов, руското разузнаване не беше притеснявано у нас", допълни той.

 

"Ние от ДБ преди 2-3 седмици излязохме с една декларация за депутинизация на обществения живот в България, а една от мерките е да се извърши проверка в службите за лоялност", категоричен беше ген. Атнасов. По думите му предишните управляващи са "имитирали евроатлантическа ориентация". И допълни, че ако при проверката за лоялност възникне съмнение за нея, той трябва да напусне.

 

Относно забраната за прелитане на руски самолет с Лавров, той допълни: "Това са част от мерките, които свободният свят налага на Русия и те трябва да продължат. България, Република Северна Македония и Черна гора отказаха да отворят въздушното си пространство за самолета на Лавров.  След смъкването на ГЕРБ от власт парламентът стана прозрачна институция", продължи той.

 

"Нямам притеснения финансовият министър да има правомощия, за да защитава фиска на държавата. Има интерес от определени политически сили персонално да атакуват финансовия министър, той не е удобен на определени части от опозицията", заяви той по повод идеята за български вариант на международния закон "Магнитски".

 

"Тази седмица се очаква да бъде внесен законопроектът за актуализация на бюджета. Една голяма част от средствата ще помогнат да бъдат преодолени последиците от войната - инфлацията и ръстът на цените на горивата, държавата трябва да се погрижи за компенсации за българския бизнес, трябва да бъдат увеличен и размерът на пенсиите", каза още ген. Атанас Атанасов по повод новата финансова рамка на държавата.

Той поясни, че противоречията в коалицията трябва да бъдат решени чрез публичен дебат и консултации.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3416 |05.06.2022 Атанас Зафиров: Няма конкретна заявка за ремонт на украинска техника в България . 0| 4039 |02.06.2022 Атанас Атанасов: Знам, обсъжда се името на Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, нещата там са на самотек . 0| 3283 |02.06.2022 Атанасова поиска порицание на Ицо Хазарта. Показал среден пръст в залата . 0| 3679 |31.05.2022 Захари Карабашлиев: Калина Константинова мина по неадекватност Атанас Атанасов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads