Реклама / Ads

 

4| 5061 |07.09.2021 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Готви се доклад за незаконното подслушване, част от него ще бъде огласен

.
Ген. Атанас Атанасов Източник: Стопкадър, BTV
Двамата министри /бел. ред. Кирил Петков, Асен Василев/ показаха с работата си, че имат желание да пресекат корупционните схеми на борисовото правителство. Нека да участват в политически проект. Това е демокрацията. Да не се получи каламбур. Нека да се роди „нероден Петков“. Това каза по БТВ съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Тези хора получиха шанс като назначени от президента. Кой там отзад нещо прави, ще стане ясно. Беше предизвестено, че БСП, ако получат мадната, няма да получат подкрепа. Бих така казал-като изключим ГЕРБ, при ИТН имаха възможност, но не искаха. При БСП искаха ,но нямаха възможност. При нас има червена линия – не можем да участваме в коалиция с БСП. Имахме готовност да се създаде правителство.

 

Трябваше да бъдем разбрани. Ние излязохме с позиция, че ако БСП убедят ИТН, ние ще се върнем на масата на преговорите. Но това не се случи. Има неопитност от определени политически сили от ИТН. Има диаметрални противоречия сред политическите сили.

Има и липса на диалог - не си говорим помежду си. Ако ДБ са първи или втора политическа сила, ние ще покажем как се води диалог. Страната има нужда от правителство. Би могло да се играе до безкрай. Всяването на недоверието в избирателите е лош показател. 


Предизборната кампания започна. Някои се опитват да диквалифиринат опонентите си. Давате ли си сметка на кого да вярваме за разговор на четири очи /бел ред. за скандала с ИТН и Татяна Дончева/. Много бързо се забърза прокуратурата. Такива срещи не се водят на четири очи. Правят се с повече представители. Това е разкалване на терена. Разбира се, че доказахме, че има подслушване. В комисията се събраха достатъчно материали.

Информацията е налична в секретна секция на парламента. Има законова пречка тези данни да се оповестят. Искам да ви кажа ,е в момента се готви доклад по тази тема и може би част от тази информация ще стане ясна. Подслушвани са хора, които са участвали в протестите. Приложен е член за готвено въоръжено въстание. За мен това е нарушение на закона. Има журналисти, хора от бизнеса. За мен не е ясно защо журналистите са подслушвани. Има възможност тези хора да бъдат съобщени с инициали.

Изключително тежки злоупотреби са вършени. Исканията са от специализираната прокуратура, а санкциите са давани от спецсъда. Някои хора са си мислели, че са вечни.

 

Главният прокурор не остава без охрана. Но към момента той има усилена охрана за някаква застрашеност. Никой не отнема неговата охрана от НСО. В комисия говорих много - не може да се пренебрегват рисковете от терористични заплахи. В момента може това да е привилегия, но има риск. Представете си, че бъде отвлечено определено лице. Ние от ДБ направихме проучване: между 3-4000 автомобила има на длъжностни лица с персонални шофьори. Хубаво е да се започне цялостна реформа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 2915 |06.09.2021 Атанас Пеканов: Бъдещето на България зависи от всеки един от нас . 10| 3289 |05.09.2021 Атанас Зафиров: Думите на премиера Янев за партия на Кирил Петков са смущаващи . 23| 3046 |04.09.2021 Десислава Атанасова: Груба грешка на ДБ и ИТН бе да откажат преговори за правителство с ГЕРБ . 4| 2790 |04.09.2021 Атанас Зафиров: Трябва да се правят компромиси, за да се спасява България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ