Реклама / Ads
0| 10661 |27.06.2022 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Мечтата на Борисов е да бъде Ахмед Доган от Банкя, на Радев да дърпа конците зад кулисите

.
Атанас Атанасов
”Много лоши впечатления ми направи министър-председателя на Албания Еди Рама, който се изказа много грубо за България. Оказа се, че били близки приятели с Бойко Борисов. Имам чувството, че са манталитет едни и същи тези хора”. Това заяви съпредседателят на ”Демократична България” Атанас Атанасов.
 

"Аз знам мечтата на Борисов. Той иска да бъде Ахмед Доган от Банкя. Да стои там от телефона и да командва. Не се ли дистанцира и да освободи партията си, тя няма да бъде. В нашата партия аз съм третият председател, а предните двама не се месят в делата ни", каза още той пред Нова телевизия.


"Това правителство за 6 месеца направи изключително полезни неща за България, но тъй като имаше една много добре организирана пропагандна машина, командвана от ГЕРБ и подпомагана от ДПС, постоянно се занимава с това да се неглижират успехите ни, да се фокусира общественото внимание към някакви провали. Ако съпоставим с това, което Борисов направи за 12 години, Борисов трябва да се скрие", категоричен бе ген. Атанасов.


"Президентът иска да дърпа конците зад кулисите. Още в самото начало при съставянето на това правителство казах, че президентът е най-добре да се изтегли от изпълнителната власт. В началото на управлението ни той мислеше, че трябва да се държи като патрон на това правителство. В желанието си да демонстрира сила, той често се занимава с неща, които не са му работа. Преди десетина дни настоях президентът да даде доказателства, че се купуват депутати. Недопустимо е да говори така. Тошко Йорданов може да ги говори, но не и президентът", смята зам.-председателят на Народното събрание.

 

"Ние от ДБ смятаме, че трябва да се направят усилия да се състави кабинет. Обществените очаквания са такива. Хората не искат да ходят на избори. Трябва да се загърбят еготата на няколко човека. Не искам да влизам в детайли. Самият Кирил Петков няколко пъти каза, че ако трябва да се създаде кабинет без негово участие, той е готов. Това е вътрешно партиен въпрос на мандатоносителя. Трябва да се съобрази и с останалите в крайна сметка, за да може да се сформира мнозинство. Аз не казвам, че са прави от ИТН, защото те направиха всичко необходимо, за да свалят правителството. Бих казал също, че някои от тези хора най-добре да не говорят публично", каза ще той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7835 |26.06.2022 Атанасова: Без Борисов? С какво самочувствие ни се бъркат? . 0| 17155 |26.06.2022 Отцепникът от ИТН Иво Атанасов: Ива Митева е наемник. Днес е с ИТН, утре може да е с друг . 0| 3268 |24.06.2022 Атанасова: Изненадвам се от ролята, която Гунчева и някои депутати ми приписват . 0| 2983 |22.06.2022 Бойко Атанасов обжалва изборите за членове на ВСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads