Реклама / Ads
32| 6514 |19.11.2020 НОВИНИ

Атанас Атанасов с план за незабавно справяне с кризата

.
Атанас Атанасов Източник: БГНЕС
След като проследих пресконференцията на здравния министър Ангелов и проведох спешна среща със здравния екип на Демократична България считам, че Правителството трябва да предприеме незабавни мерки за справяне с кризата и да представи план за ваксиниране срещу Covid-19.
 

Това коментира пвъв фейсбук Атанасов.

 

Вижте какво пише той:

 

Катастрофалното несправяне със здравната криза, причинена от Covid-19 е факт. Прогресивно нарастващият брой на заразените и нуждаещи се от болнично лечение граждани доведе до крах здравната ни система и постави в риск обслужването на всички пациенти. Властта се опитва да прехвърли отговорността за кризата върху обществото и да маскира хаоса зад клишета за „гъвкави мерки“.

 

Оценката на здравните експерти на Демократична България е категорична: българското здравеопазване е в колапс, а животът и здравето на българските граждани са подложени на риск. Неконтролираното разпространение на заразата вече има и тежко отражение върху икономиката.

 

За да се предотврати пагубното задълбочаване на кризата, незабавно трябва да се въведат мерки за ограничаване на скоростта на разпространение на заразата, да се мобилизират всички ресурси за спасяване на здравната система и осигуряване на лечение за всички нуждаещи се българи, както и да се осигури пряка и административно облекчена финансова подкрепа за спасяване на засегнатия бизнес.

 

Трябва да се въведат следните краткосрочни мерки до овладяване на увеличението на броя заразени граждани от COVID-19:

1. Преминаване към дистанционно обучение за всички деца до края на 2020г. За родители, които нямат възможност да работят дистанционно и са принудени да вземат неплатен отпуск за гледане на дете трябва да бъде отпусната финансова помощ на дневна или месечна база.

2. Временно затваряне на всички заведения с адекватна пряка финансова компенсация за фирмите и служителите.

3. Стриктни правила за работа на търговските обекти и засилен контрол предвид обичайните струпвания на хора около предстоящите коледни и новогодишни празници. Информационна кампания, насочена към превенция на тези струпвания.
4. Ограничаване на събирането на хора на закрито.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5112 |13.11.2020 Трансплантиран художник: Лекарка от „Александровска“ ме изгони, каза да си търся диспансера . 1| 4501 |13.11.2020 Трансплантираните на протест пред МЗ: Искаме адекватно лечение . 0| 4275 |13.11.2020 Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията Западна България за периода 16.11-20.11.2020 г. . 1| 4181 |13.11.2020 Трансплантирани и техни близки на протест пред здравното министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads