Реклама / Ads
5| 5679 |16.12.2019 НОВИНИ

Атанас Атанасов:Трябва да се разкъсат връзките между главния прокурор и подчинените му

.
Атанас Атанасов
Трябва да бъдат разкъсани връзките между главния прокурор и подчинените му, но това е свързано с промяна на Конститцуията. Важно е да се направят правилно текстовете. Процесът е неизбежен. Веницианската комисия е с такъв тежък авторитет, че не може да бъде подценявано това, което излиза от нея.
 

Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов в предаването "Лице в лице" по бТВ. Трябва ли тримата големи да бъдат членове на ВСС, защото тяхното присъствие там деформира цялата правораздавателна система, каза още той.

 

Във връзка с евентуални промени в Конституцията той посочи, че единственото, което се опитвт да направят управляващи е да отложат проблема и да имитират отоговр на въпросите поставени от Веницианската комисия. Проблемът, според Атанасов е с мястото на Прокуратурата у нас. По думите му могат да бъдат преложени различини варианти как да стане това. В „Демократичан Бългаир“ също се объсжда такива варианти, защото и президентъ е инициирал дискусия за промяна в Конституцията. "Във всяко нещо, което би било полезно ще участваме.", каза още той.

 

"Идеята ни за промяна в Прокуратурата бе тежко опорочена и изкривена, а това беше причината Христо Иванов да подаде оставка от поста министър на правосъдието. Реформата се превърна в псевдореформа и заради това се оттеглихме", допълни Атанасов.

 

За срещата с посланик Херо Мустафа Атанасов посочи, че тя е била протоколна и на нея са коментирахни теми, по които г-жа Мустафа говори публично у нас – корупцията, медийната незевисимост и енергийната политика.

 

Кризисна мярка е идването на такъв експерт в посолството на САЩ в България. Той ще може да налага мерки на висши български чиновници, които ще търпят санкции и забрана за достъп до Америка. "Когато те имат тяхна информация не им трябва българския съд да се произнася", отговори Атанасов на въпрос дали за такива санкции не са необходими присъди.

 

Корупцията и липсата на свобода на медиите са свързани и това се преценява по този начин и от САЩ, изтъкна Атасанов.

 

Относно енергийната ни независимост Атанасов заяви, че на този етап има само идеи. "Загрижеността на САЩ е, че стоят само идеи но нищо не се задвижва, вървят само проектите свързани на Русия.", допълни той.

 

Съпредседателят на "Демократична България"  припомни, че 6 пъти е скочила цената на газа по времето, когато Румен Овчаров е предоговорил доставките, а сега коментира какъв бил проблемът да сме зависими от Русия, което Атанасов определи като "неприемливо". По думите му в партията му не са съгласни с тази политика на Борисов, това, че по много начини се обслужват руските интереси у нас.

 

"Стана традиция при управлението  на ГЕРБ  в края на годината да се раздават едни излишъци над 2 млрд са тази година. Това са планирани разходи, които не са направени и се раздават без санкция на парламента. Винаги трябва да се следи как се харчат парите ни. Къде са отишли 500-те милиона, които бяха дадени за укрепване на язовирите. Някакви пари потънаха някъде, а за това, че трябва да са изпълнени ремонтите не се търси отговорност." каза още Атанасов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5298 |11.12.2019 Половин милион за медиен комфорт пръснал Атанас Камбитов за 9 месеца . 10| 5469 |10.12.2019 ”Боец” предложи Бойко Атанасов да е прокурорът, който разследва главния прокурор . 3| 4114 |06.12.2019 Атанас Мангъров: Трябва да се изядат няколко милиона микроба, за да се заразим със салмонела . 7| 7703 |05.12.2019 Данаил Кирилов нападна Атанаска Дишева във ВСС, тя не му остана длъжна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads