Реклама / Ads
0| 5000 |30.06.2015 НОВИНИ

Атанас Мерджанов: Хаосът в МВР е тотален

.
„За нас няма никакво съмнение, че откакто Бъчварова е министър на вътрешните работи, толкова отговорно и важно за сигурността на страната министерство, хаосът е тотален“.
 
Това заяви пред медиите в парламента зам.- председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов след среща със синдикалната федерация на служителите в МВР. За констатацията си той се аргументира със състоянието на различните дирекции, хроничния финансов недостиг на средства и разбира се самочувствието на полицаите. Мерджанов изрази съмнения дали министерството е в състояние да предложи ефективни и работещи решения на поставените от протестиращите проблеми. Като пръв такъв депутатът посочи извънредния труд на полицаите. „Стана ясно, че имаме една ужасяваща наредба от първи април, която практически преформулира извънредния труд да се ползва като отпуска, т.е. не се начисляват средствата за положен извънреден труд“, обясни Мерджанов.

Той подчерта, че на практика няма никакво начало на административна реформа. „Ние не сме наясно колко са полицаите, кои ще бъдат съкратени, кой ще провежда тази реформа – дали тези, които уж трябва да си отиват – т.нар. „чантаджии“ за сметка на обикновените полицаи“, продължи народният представител. Той допълни, че до момента няма никакъв анализ какъв е финансовият недостиг за МВР.

„На няколко професионални срещи категорично стигнахме до въпроса за необходимост от актуализация на бюджета за 2015 и то в частта МВР“, каза още Мерджанов. Той посочи фрапиращи случаи за липса на облекло и технически средства, които полицаите са споделили. „Оказва се, че няма нито един собствен ксерокс в рамките на столичната дирекция на МВР. Това е ужасяващо“, каза още зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Относно пенсионната реформа, предлагана от управляващите, той припомни, че левицата е категорично против  увеличаване на стажа и възрастта.

„Готови сме обаче на някакво разбиращо отношение между първо и второ четене- да се съобразим с предложението на полицаите за гратисен период от 3 години, който засяга около 1000 души“, уточни Мерджанов.

Той изрази мнение, че при всички тези проблеми няма как обществото да разчита на самоотвержения труд на полицаите. „Опасно е да се държи в едно такова хаотично състояние едно от най-важните силови ведомства, още повече в навечерието на професионалния празник на полицията“, завърши Атанас Мерджанов.
 
Зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов благодари на парламентарната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, че е откликнала  на поканата на полицаите, която е част от изпратените до всички парламентарни групи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4735 |30.06.2015 Атанасов: Полицейско присъствие в малките населени места! . 0| 4486 |19.06.2015 Атанасов: Общи кандидати с ДПС-абсурд! Ако искат те, да ни подкрепят . 11| 4855 |16.06.2015 Ген. Атанасов: Къде е ДАНС сега? . 15| 6709 |13.06.2015 Десислава Атанасова иска детектор на лъжата за Искров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads