Реклама / Ads
3| 4444 |27.11.2015 НОВИНИ

Мерджанов пита Бъчварова: Какви мерки предприе МВР след инцидента край Дюлево?

.
Атанас Мерджанов
„Какви конкретни мерки бяха предприети от МВР след инцидента край Дюлево”. Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията Атанас Мерджанов към вицепремиера Румяна Бъчварова.
 

Той обясни, че трагичният инцидент край село Дюлево е осветлил много от несвършеното от МВР. По думите му при този инцидент е рухнал митът, създаван предимно от министър-председателя, че нашата външна граница е най-добре охраняваната в ЕС. Мерджанов припомни, че от изявленията на главния секретар на МВР и на вътрешния министър е станало ясно, че има сериозни проблеми по охрана на българската граница. Според тях те са свързани както с нормалното функциониране на изградената термовизонна интегрирана система, осигуряването на органите на гранична полиция като финансови условия, допълнителна необходимост от изграждане на преградното съоръжение.

 

Атанас Мерджанов заяви, че предприетите мерки биха могли да бъдат допълнени с разкриване на допълнителни щатове към гранична полиция - нещо, за което министърът е поела ангажимент. Той припомни, че левицата е направила конкретно предложение към бюджета за 2016 г.  с 10 млн. лв. да бъде увеличен бюджетът на МВР, с цел по-засилени и по-сигурни мерки по охрана на българската граница. Той подчерта, че  засилените действия и мерки са следвали инцидента, а БСП е предупреждавала от началото на годината за охраната на границата ни.  „Ако не бяха  своеволията на министър Вучков да отклони, да вдигне живата  охрана на границата, може би състоянието по регламентиране на нелегално преминаващите щеше да бъде на далеч по- сигурно и взискателно равнище”, коментира зам.-председателят на ПГ на левицата.  

 

Мерджанов подчерта, че на последното заседание на Съвета по вътрешна сигурност и обществен ред външната граница на България е приета като Шенгенска граница. Според него, това допълнително подсилва изискванията към страната ни и ни задължава на свой ред ние също да предявяваме условия за осигуряване на допълнителна европейска солидарност, финансова подкрепа. „Факт са специализираните полицейски акции във вътрешността на страната, но броят на нелегалните мигранти продължава да расте въпреки законодателните промени, които приехме”, каза още той и призова да бъдат оповестени резултатите от проверката на инцидента край Дюлево, за да се знае, че шега с охраната на българската граница не може и няма да има.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4488 |26.11.2015 Бъчварова: Няма пряка опасност за България от конфликта Русия-Турция . 2| 4228 |23.11.2015 Мерджанов: Бюджет 2016 е бюджет на социалното осакатяване . 18| 6020 |23.11.2015 Чудо! Депутат пита за опасните ваксини . 9| 4171 |19.11.2015 Мерджанов: Постоянно неадекватни коментари от страна на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads