Реклама / Ads
0| 3248 |13.07.2022 НОВИНИ

Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев говори само политически

.
Атанас Славов Източник: стопкадър, БНТ
Корупцията по високите етажи на властта продължава да е проблем според доклада на Европейската комисия по една проста причина. Очевидно прокуратурата в България не разследва и не обвинява лица, които са замесени в корупционни престъпления. На първо място трябва да се реформира прокуратурата така че да започне да разследва и да обвинява хората, които заслужават това, а не хора с множество обвинения и извършили престъпления да се разхождат по улиците с големи коли и да убиват мирни граждани.
 

Това заяви пред Националната телевизия народният представител от „Демократична България“ Атанас Славов.

 

„Предложението за разследване на Корупцията по високите етажи на властта е стъпка в правилната посока. Така Прокуратурата няма да може да си измива ръцете и да казва, че не са събрани доказателства. Това е важно, за да имаме реална съдебна реформа. Иван Гешев не е дал нито един юридически аргумент за каквото и да е, той говори само политически. Това е сериозен проблем. Не споделям оценката му относно новия законопроект за противодействие на корупцията“, допълни той.

 

Славов коментира и политическата криза в страната: „Демократична България“ ще постъпи отговорно, ако получи третия мандат за съставяне на правителство. Ще проведем преговори с досегашните коалиционни партньори и с ИТН. Това е отговорното поведение в момент на редица кризи. Твърде много въпроси трябва да решим, за да позволим да губим време във въртележката на изборите“.

 

„Би било по-добре за това парламентарно мнозинство лидерите да са в парламента и ще бъде и по-лесно да се състави ново правителство, за да излъчим един кабинет, който да свърши важна работа в интерес на българските граждани за определен период от време“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 23867 |13.07.2022 Митев към Атанасова: Огледайте се! Времето на Борисов, в което държавата извиваше ръцете, свърши . 0| 7749 |13.07.2022 Иван Бакалов: Гешев оневинява Борисов за чекмеджето с 2 години закъснение. Медии пригласят . 0| 12776 |13.07.2022 ”Демократична България” и ДПС ”кръстосаха шпаги” в парламента за отстраняването на Иван Гешев . 0| 3254 |13.07.2022 Христо Иванов: Има рискове с третия мандат, но подлежат на управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads