Реклама / Ads
0| 3572 |03.05.2022 НОВИНИ

Атанас Славов: Спирането на газа от Русия е открито военно действие спрямо България

.
Атанас Славов
Спирането на газа от Русия е открито военно действие спрямо България. Има сили у нас, които се опитват да използват тази криза за политически цели. Това обаче не се прави. Сега имаме възможност да се откъснем от своята зависимост от Русия.
 

Това заяви депутатът от „Демократична България" Атанас Славов по БНТ.

„Утре ще се реши каква точно помощ да предоставим на Украйна. НС не може да се меси в конкретика. Утре ще видим едно доста по-широко мнозинство, което е евроатлантическо. Важно е да потвърдим нашето място в този цивилизационен съюз“, заяви Славов.

 

„Демократична България" е "за" изнасяне на оръжие за Украйна. Страната ни произвежда оръжия и може да подпомогне на Украйна, за да отблъсне агресора. Не виждам нищо неморално в това. За „Демократична България" е изключително важно да се възползва от възможностите за модернизация на Българската армия по натовски стандарти. Имаме шанса да преминем на друго военно-техническо ниво. Ние настояваме за ускорена модернизация.

 

Русия е агресор и ако не бъде спрян в Украйна, може да се появи в Молдова, може да се появи и в България“, каза депутатът от „Демократична България".

По думите му позицията на президента и на БСП е колеблива. „Говори се за войната, като за нещо абстрактно, без да се споменава агресорът. Това е заплаха за целия регион. Русия трябва да бъде спряна и това ще е гаранция за нашата сигурност“, не спести упрека си Славов. "Следващата цел на Русия е Одеса и Бесарабия, а това означава на територии, където има и български потомци и български сънародници, да се водят военни действия. Затова Русия трябва да бъде спряна още в Донбас.

 

Иначе Украйна очевидно не разчита само на България за помощта, която получава, но това е нашата солидарност, това е нашата реална подкрепа. Другото е да седим да гледаме как къщата на съседа гори, и да викаме пожар, пожар, а нищо да не направим", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3719 |02.05.2022 Извънредно след спирането на руския газ за България и Полша: Енергийните министри от ЕС търсят варианти за диверсификация . 0| 3157 |01.05.2022 Шефът на ЕСО: Спирането на газа по никакъв начин няма да повлияе на електроснабдяването . 0| 3086 |30.04.2022 Нинова обсъди с еврокомисар проблемите на българските фирми след спирането на газа . 0| 4047 |30.04.2022 Ген. Атанас Атанасов: Руските дипломати да се разредят - чемодан, вокзал, Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads