Реклама / Ads
3| 5575 |17.09.2018 НОВИНИ

Атанасов: Младен Маринов няма никаква визия за реформа в МВР

.
Атанас Атанасов
В последните дни имаше спекулации, че у нас има пълзящ преврат – разглеждайки процесите, установяваме, че има пълзяща правителствена криза – перманентна, продължаваща. Това каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по БТВ.
 

Може ли един министър да даде на съд друг, какъвто беше случаят с Валери Симеонов и Николина Ангелкова. Имаше скандал с неприетите оставки на Теменужка Петкова и Бисер Петков, скандал с Търговския регистър, със застрахователната компания "Олимпик", с избягали затворници. Последва тежка трагедия до Своге, три поискани оставки от министър-председателя, целта на които беше де да се отпупши общественото напрежение, заяви Атанасов.

 

Всички тези обстоятелства показват, че проблемът е в главата на правителство. Борисов не може да се справи със собствения си екип. Един кандидат-министър беше оттеглен, за другия президентът бави указа. От цялата информация около този указ стана известно, че Маринов няма качества да бъде главен секретар и всички негови професионални провали доведоха дотам да бъде поискана оставката на вътрешния министър, а сега той ще бъде предложен за министър.

 

Маринов няма никаква визия за реформа. От момента, в който Борисов отстрани Вучков през 2015 г. МВР е на ръчно управление от премиера. Той има интерес тази система да не работи и умишлено се поддържа по този начин. Ако службите работят ефективно, ще вземат да разкрият корупцията по високите етажи на властта. Тази корупция е най-големият проблем на страната ни. В последните дни се говори за битка с корупцията, но кой държеше чадъра над арестуваните знакови бизнесмени в последните 10 години? Трябва да се имитира битка с корупцията, имитация в тази посока, с неслучайно избрани субекти. Не виждам да се атакуват субекти, свързани с настоящата власт, подчерта съпредседателят на Демократична България.

 

Наложителна е радикална промяна в страната, неслучайно има перманентни протести в страната. Очевидно е, че политическият връх не може да се справи с предизвикателствата. Рано или късно тази драма ще завърши с отстраняването на Борисов от власт, каза още Атанас Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 10368 |17.09.2018 Каракачанов зачеркна всички шефове в МВР: Младен Маринов е най-добрият възможен вариант . 17| 8482 |17.09.2018 Президентът отказа да се срещне с управляващата коалиция за освобождаването на Младен Маринов . 8| 8210 |17.09.2018 Румен Радев: След всички провали в МВР премиерът носи отговорност за Младен Маринов . 6| 6173 |15.09.2018 Демократична България: Маринов да бъде оттеглен заради тежкия провал на властта в сектор „Сигурност“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads