Реклама / Ads
10| 6100 |05.08.2010 НОВИНИ

Ат. Атанасов: Съветник на Първанов чрез ДКСИ пробил системата на НАТО

.
ген. Атанасов
Емил Вълев бил отрязан от НАТО за наш посланик там, но Г. Първанов го назначил за секретар по външната политика към кабинета си и така Вълев все пак получил достъп до класифицирана информация.
 

Наистина има сблъсък между изпълнителната власт и съда, обяви по БТВ ген. Ат. Атанасов от ДСБ. И двете страни използват различни средства, за да убеждават обществото в правотата си. Има разделение на властите, което означава, че власт власт възпира, но държавата се злепоставя, а гражданите се разколебават, че ще има справедливост. Има ярко изразена воля за борба с организираната престъпност, но има и лошо свършена работа, каза Атанасов. Определението на САС е доста иронично; подигравателно към органите на досъдебното производство, констатира той.


Тепърва предстои да се съберат доказателства, да се внесе обвинителен акт, но има опасност, че мярката ще донесе смут, предположи Атанасов. Няма доказателства за участие на Сретен Йосич, въпреки че това е много сериозно, добави той. Вувузелите се надуват предварително; не е допустимо всичко това да се появява първо във вестниците, каза генералът, който бил автор на мисълта за това, че мафията си има държава.  

ДСБ имаме последователна политическа позиция, че ДКСИ е излишен орган, която харчи пари на данъкоплатеца, дублира функции на ДАНС и не съществува във всички натовски страни
, каза Атанасов. Г-жа Маркова е застрашена да остане без работа, добави той. Имало изнесени данни за злоупотреби при строителството на новата сграда на ДКСИ. Той обаче разполагал с инфорчация, че в комисията са вършени злоупотреби със самата същност на работата. Множество случаи, при които е даван достъп до класифицирана информация, на хора, за които контраразузнаването казвало, че не бива да се дава.


Има и скандални неща, които злепоставят България пред съюзниците ни, каза генералът. През  2004 г. предложените от България лица не били одобрени. Сред тях бил Емил Вълев, дипломат, който тогава не заел този пост. Г. Първанов обаче по-късно го назначил като секретар по външната политика към кабинета си, в резултат на което Вълев получил достъп до класифицирана информация. Това създавало пробив в цялата система; но нямало практика партньорите публично да реагират.


Двама от новите членове тогава явно не са разбрали какво решение са гласували тогава, но по-късно написали писмо до Цв. Маркова, подписали се и изразили притеснение от решението, което са гласували, заради издадения сертификат за достъп на Вълев. Случаят бил скандален, заради него Маркова трябвало да отговоря, завърши Атанасов.


Издаването на сертификат за достъп до класифицирана информация на НАТО се извършва след проверка от ДАНС и даване на писмено становище от ДАНС за ДКСИ конкретно за всяко проучвано лице, каза за Frognews.bg шефката на ДКСИ Цвета Маркова.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5746 |02.08.2010 Първанов до БСП и ДПС за отпуските, праща ги в Конституционния съд . 9| 4878 |27.07.2010 Ат. Атанасов: Опозицията е група спънати коне . 2| 4862 |26.07.2010 Общински съветник в комбина с „Фалшификаторите” . 13| 5709 |22.07.2010 Парламентът би шут на Първанов, червените плашат с КС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads