Реклама / Ads
15| 7874 |09.11.2014 НОВИНИ

Атанасов: Секторът за сигурност е окупиран от хора, назначени в Сараите

.
Атанас Атанасов
Ако ми гласуват доверие, ще оглавя комисията но вътрешна сигурност в парламента. Офертата за министър на МВР я имаше, но аз по никакъв начин не съм се борел за тази позиция. Моето място е в парламента. Имаме нужда от много законодателни промени. Това каза бившият шеф на НСС Атанас Атанасов по нова тв.
 
Поставих въпроса как така финансовото разузнаване не знаело за КТБ. На средно експертно ниво е текла информация. Там е имало данни. Нека да проверим нещата, знам за какво става дума, но искам да видим фактите. Един от големите проблеми е, че сектора за сигурност е окупиран от хора, което са поставени от сараите. Те трябва да си отидат и би било добре да си тръгнат предварително. И МВР и в службите основният им състав е почтен и трудът на хората беше употребен за задкулисие. Никога не съм се притеснявал за битките. Имаме инструментариума да постигнем резултати и никога не съм се притеснявал, допълни той.

Атанас Атанасов изрази увереност, че  кабинетът ще оцелее. Отборът трябва да се сработи и сплоти, за да има резултат. В миналия кабинет на ГЕРБ беше „Аз”, а сега трябва да е „Ние”. Много е сложна ситуацията. Аз съм много внимателен и не само в говоренето. Хората чакат сработване на отбор, който да свърши полезни неща. Има една социология, в която се казва ,че има над 300 000 души, между 18 и 30 години, които не желаят да започнат работа. Хората не ги интересува, дали обичам или не обичам Гоце. Нека Калфин да се хване в социалната сфера и да свърши нещо. Но няма да забравя, че той беше един от най-големите противници на Закона за досиетата. Идея на Борисов беше АБВ да бъде част от правителството. Отношенията ни с Русия не са прекрасни и партията на Първанов би била полезна в тази насока. Те могат да бъдат буфер. Не мога да направя компромис в битката с мафията. Имаме уверение, че ще направим реформа в правосъдието. Тя е ключова за нас. Ще има сериозен натиск и от Европа в тази насока. Очакваме тежък негативен доклад от Европа за българското правораздаване. Промяната е процес на убеждаване. Бих предупреди всички политици, че хората не могат да чакат. Бързай бавно. Преди година всички партии в РБ не бяха в парламента. Днес сме управляваща коалиция. За мен коалиция не е лоша дума, защото дава възможност за взаимен контрол, заключи Атанасов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5455 |06.11.2014 Откриха агент на Държавна сигурност в СЕМ . 10| 4488 |22.10.2014 Кадиев: Никой не бърза за това правителство, предстои несигурност . 9| 4879 |15.10.2014 Л. Груев иска зони за сигурност около Съдебната палата . 3| 4432 |14.10.2014 Сектор "Сигурност" излиза на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads