Реклама / Ads
8| 8054 |11.07.2007 НОВИНИ

Атентат срещу Манол Велев в центъра на София

.
Известният бизнесмен Манол Велев е бил прострелян към 11,00 часа на ул. „Мизия" в центъра на София. Съседи чули три изстрела, те са и първите, които са казали пред полицаи, че жертвата на атентата е именно Манол Велев. Бизнесменът имал там офис. Преки очевидци на стрелбата обаче нямало или поне засега не са издирани такива.
 
Раненият е откаран светкавично в „Пирогов", където е приет в 1-а противошокова зала. Лекари отказват коментари, но според вътрешни хора от болницата той бил изпаднал в кома. Предполага се, че единият куршум е пронизал главата, а другите два или три, са заседнали в тялото на жертвата.

Какви са надеждите за оцеляване ще стане ясно след сложната операция, която извършват хирурзите в „Пирогов".

Ройонът около улиците „Мизия" и „Иван-Асен ІІ" са отцепени от полицията. Там са и групата следователи, които са започнали оглед на местопроизшествието. Има представители и на прокуратурата.

Манол Велев е съпруг на председателката на ДАМС Весела Лечева. Според някои източници, той съветвал президента Георги Първанов по спортните въпроси. В сайта на президента обаче Велев не фигурира в списъка на съветниците на държавния глава. Двамата обаче често заедно наблюдаваха от официалната ложа резлични спортни състезания и демострираха близост.

Манол Йорданов Велев е роден на 9 септември 1959 година. От 2001 г е председател на Българската Боулинг Федерация. Съпруг на Весела Лечева - председател на Държавна агенция за младежта и спорта. Имат син Мартин.
Велев участва в управлението и собствеността на следните фирми: МАРТИ-М - МАНОЛ ВЕЛЕВ, сдружение „ФУТБОЛЕН КЛУБ ВИХЪР", ИСТЪР-ССМ - АД, сдружение „БЪЛГАРСКА БОУЛИНГ ФЕДЕРАЦИЯ", сдружение „ТК ВВВ-ПРО ТЕНИС", сдружение „БЪЛГАРСКИ СЪЮЗ НА ЧАСТНИТЕ ПРЕДПРИЕМАЧИ „ВЪЗРАЖДАНЕ", БЪРТ БИЛДИНГ, МАРТИМОР, НАЯ ИНВЕСТ, сдружение „БЪЛГАРИЯ-ЗАВИНАГИ", ДАКС-МЕДИЯ, НЕВЕКС ЛИЗИНГ, сдружение „СПОРТЕН МОТО КЛУБ - МОТОШМИЦ РЕЙСИНГ", БУЛГАЗ СИСТЕМС, КРИЕЙТИВ ПРОПЪРТИС, РЕСТОРАНТИ И СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ВАГОНИ.

 

Временно изпълняващият длъжността директор на „Пирогов” д-р Владислав Христов съобщи, че Велев е прострелян само с един куршум, който е попаднал в главата, образувайки голям хематом и кръвоизлив.
Куршумът е останал в черепната кухина и не се знае дали ще може да бъде изваден, тъй като има голяма опасност от увреждане на мозъка, което може да се окаже фатално.
Как ще се развият нещата оттук нататък никой неможе да каже, твърдят лекари.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6100 |07.07.2007 И Нефтохим се вдига срещу ангарията . 0| 5127 |05.07.2007 Варненци протестират срещу сектантска църква . 4| 5711 |28.06.2007 АТАКА: ГЕРБ на път да провали общия фронт срещу Доган за местния вот . 0| 5419 |27.06.2007 Либийският съд отложи за 18 юли новото дело за клевета срещу медиците ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads