Реклама / Ads
4| 2381 |20.03.2024 НОВИНИ

Атлантическият съвет: На България днес е нужно редовно правителство, което да даде отпор на руските попълзновения срещу държавата ни

.
"България днес е директен обект на руската хибридна война. Кремъл е мобилизирал всичките си сили и средства, за да превърне България в своя Задунайская губерния, която да е руската врата към Балканите. На България днес е нужно редовно и силно правителство, което да даде отпор на руските попълзновения срещу държавата ни, както и още по-решително да подкрепя украинския народ в борбата му с агресора", казват в своя позиция от Атлантическия съвет.
 

Позиция на Атлантическият съвет на България, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Атлантическият съвет на България призовава евроатлантическите политически сили в 49-то Народно събрание да загърбят емоциите, лидерския егоизъм и тяснопартийния интерес и в името на България да постигнат съгласие за следващо редовно избрано правителство.







Поредни безсмислени предсрочни парламентарни избори биха били катастрофални за България. Подобна лекомислена стъпка не само ще даде отново властта в ръцете на президента Радев, но ще нанесе и тежък удар върху парламентарната република. Нейното компрометиране отваря широко вратите за политическа узурпация и установяване в перспектива на едноличен президентски режим, замислен и дълго подготвян за инсталиране у нас от политическите технолози на Кремъл.


Колкото и остри да са емоциите на двете водещи политически формации, те трябва да бъдат овладени и лидерите им да се върнат на масата за преговори за сформиране на ново редовно българско правителство.


България днес е директен обект на руската хибридна война. Кремъл е мобилизирал всичките си сили и средства, за да превърне България в своя Задунайская губерния, която да е руската врата към Балканите.


На България днес е нужно редовно и силно правителство, което да даде отпор на руските попълзновения срещу държавата ни, както и още по-решително да подкрепя украинския народ в борбата му с агресора.


Едно ново евроатлантическо правителство следва да бъде готово ефективно да се противопостави на предизвикателствата, които Русия отправя непрекъснато към свободния свят и към България, включително и по отношение на дългогодишната системна подривна дейност на руските специални служби у нас.







Следващото редовно правителство определено трябва да бъде и по-ангажирано и отговорно към конкретните необходимости на Украйна от военна помощ и нейното доставяне без забавяне.


Като надпартийна организация, посветила се на каузата за силна България в НАТО и ЕС, Атлантическият съвет на България призовава всички националноотговорни представители от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание да мобилизират силите си и да не допуснат тази кризисна партийно-политическа ситуация да ескалира в дълбока и трайна политическа криза.


Неглижирането на призивите за сформиране на редовно правителство в сегашното Народно събрание ще доведе до дълбоко разочарование сред непартийното евроатлантическо общество в България, което ще намери свое ново партийно представителство от наистина отговорни за настоящето и бъдещето на България лидери.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3923 |20.03.2024 Цацаров: Не познавам Нотариуса, не съм го виждал . 3| 2454 |20.03.2024 Конституционалист: Габриел може да направи смени на министрите, а НС - да гласува съвсем друг кабинет . 2| 2399 |20.03.2024 Иво Инджов: От ГЕРБ има някакви примирителни тонове, сякаш са готови на компромис . 8| 5529 |20.03.2024 Иван Бакалов: Каква е играта на Бойко Борисов? Най-важна му е прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads