Реклама / Ads
0| 7400 |11.08.2022 НОВИНИ

Атлантическият съвет: Позорно решение на съда и прокуратурата във Варна

.
Варненският съд и прокуратура предизвикаха недоумение с изненадващо бързите си действия в предаването на критик на Путин на режима в Русия, което вероятно ще се отрази на международния имидж на страната ни заради кооперация на страна агресор, за която има много данни, че няма върховенството на закона и човешките права не са приоритет.
 

Вижте острата позиция на Атлантическият съвет:


"За пореден път български съд и български съдия взимат не само юридически и морално необосновано решение, но ни принуждават да се срамуваме, че живеем в уж правова, уж европейска и уж атлантическа държава.


Делото срещу Алексей Алчин, руският граждански активист и борец срещу диктаторския режим на Владимир Путин, нашумя достатъчно, за да обясняваме кой е г-н Алчин и какви са прегрешенията му.


Компетентни юристи са категорични, че с решението си от 8 август т. г. Варненският окръжен съд се опитва да изпрати руския общественик в ръцете на палачи, потомци и следовници на юридическата „школа“ на Дзержински, Вишински, Берия и Сталин.


Как се стигна до позорното решение? Въпреки мнението на европейски правни авторитети и становище на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на Европейския съюз от З и 4 март т. г., Варненската окръжна прокуратура е дала ход на процедурата за екстрадиция на руския гражданин. Въпреки становището на европейските ни съюзници, че държавите, които отказват да разглеждат искания от Русия и Беларус за сътрудничество по наказателно-правни въпроси, имат основания. Основанията им се градят върху десетилетните груби нарушения на човешките права, международното право и международните споразумения, извършвани в Руската федерация и в Беларус.


Но според прокурор Р. Георгиева, „И правото ми е мило, и законът ми е мил, но прокурор Чайка ни е най-мил“.


„Престъплението“ на Алексей Алчин представлява запалване на руския паспорт и военната книжка от Алчин в знак на протест срещу агресията на Руските въоръжени сили срещу суверенна Украйна. Гражданският акт на г-н Алчин е извършен на 26 февруари т. г., на третия ден след началото на незаконните и варварски военни действия срещу Украйна.


Чак тогава руската прокуратура се сеща, че преди няколко години Алексей Алчин бил извършил „данъчни измами“ на руска територия. Преди години със същите изсмукани от пръсти обвинения в укриване на данъци, мошеничество и тям подобни лишената от въображение прокуратура изпрати на подсъдимата скамейка политическия противник на Вл. Путин Михаил Ходорковски, а сега буквално пред очите ни гази елементарни правни норми и с дебелашко упорство се разправя с опозиционния лидер Алексей Навални.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4382 |13.06.2022 Радан Кънев: Аргументът на Трифонов е фалшив, а използването му е позорно! Това е чалгата в политиката! . 0| 8661 |18.04.2022 Атлантическият съвет: Политици, глухи и слепи ли сте?! Изпратете незабавно на Украйна оръжие, спрете лъжите . 0| 87499 |15.03.2022 Атлантическият съвет: Готвят ни държавна измяна! . 17| 3579 |22.02.2022 Атлантическият съвет предлага български мерки против кремълската клика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads