Реклама / Ads
3| 3283 |06.12.2021 НОВИНИ

Аврамов: Правителството, което правим в момента прилича на национално съгласие след хунски режим

.
Димитър Аврамов Източник: стопкадър, bTV
Правителството, което в момента правим, прилича на правителство на националното съгласие след хунски режим, който е минал и е оставил варварски поражения във всяка сфера на дейност. Това мнение изрази пред БНР политологът Димитър Аврамов.
 

Според него големият въпрос е да има съгласие за реформи в държавата и за намаляване на държавата, а не да се прави ляво-центристко правителство, което да увеличава социалните разходи и да успокои хората, като емитира дълг.

 

„Защото бизнесът, хората, които плащат издръжката на държавата, които внасят в бюджета, няма да издържат следващата година.“

 

„Общите разходи на правителството само за октомври се увеличават с 2,9 милиарда лева спрямо миналата година. Общото усещане е, че служебният кабинет увеличава разходите на правителството“, отбеляза политологът.

 

„В държава, в която цялата енергийна система е държавна, без електроразпределителните дружества. Голямата част от производството на ток, от неговата дистрибуция през НЕК, и морковът, и тоягата са в държавата и днес се събуждаме, бизнесът се събужда с двойно или тройно увеличени разходи за ток. Всичко това е в полето на държавата и нейният президент и хората, които трябва да съставят правителство, оттук нататък трябва да спрат да говорят с приповдигнат тон.“

 

Според Аврамов отговорност за фалита на енергийната система на България е на ГЕРБ, но от днес нататък „не трябва да позволяваме нито на президента, нито на новото управление да бъде самохвално, защото ще се превърне много бързо в партия ГЕРБ“.

 

Според Димитър Аврамов Корнелия Нинова е превърнала БСП в националистическа формация, синьото също не е „онова синьо“, политическото пространство е друго и тепърва ще се появяват контурите на българската партийна система.

 

От четирипартийна коалиция не може да се очаква консенсус за далечното бъдеще, защото това не ѝ е делегирано от избирателите, уточни политологът.

 

От предишната тройна коалиция не трябва да се повтарят самонадеяността и усещането, че „бюджетът им е бащиния“, смята Аврамов.

 

„ДПС са в официална политическа карантина от много време. Стават старата мома на българската политика – неискана от никого, свадлива, размахваща пръст и караща се на всеки“, заяви още той.

 

По отношение на „Възраждане“ политологът допълни, че тепърва предстои да видим дали има нещо ново като качество и политически идеи, или това е просто прегрупиране на квазинационалистическия и квазипатриотичния вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3673 |03.12.2021 Всички партии ще имат министри в правителството, ПП - значително повече . 8| 4085 |22.11.2021 Политологът Панчугов: Хората не гласуват, защото не харесват това, което се случва . 2| 3689 |21.11.2021 Майката на Радев: Чухме се с Румен, казах му да е жив и здрав и да изпълнява това, което е обещал . 5| 4844 |18.11.2021 Проф. Дайнов: Има непреодолим устрем към правителство, което да счупи модела "Борисов"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads