Реклама / Ads
6| 3155 |12.12.2022 НОВИНИ

Политологът Димитър Аврамов: Предложеният кабинет е рисков

.
Димитър Аврамов
”Ако няма уйдурма, това правителство не трябва да минава”, заяви пред БНР политологът Димитър Аврамов.
 

"Ако съдим по номинираните, прави впечатление, че в енергетиката ще изпълняваме приоритетите на "Газпром" и Руската федерация. Говори ми за това, че след огромното напрежение, което разтърсваше цялата държава години наред, между президент и ГЕРБ се оказва, че има фигури, които показват стопляне на политическите отношения между Радев и ГЕРБ, в което няма лошо.

 

Най-хубавото нещо е президентът да има нормален диалог с всички политически партии. Но не е нормално да им размахваш юмруци и след това да не си признаваш, че имаш нормален диалог и да водиш някакво съгласие зад кадър", коментира политологът.

 

"Не може по едно и също време да искаш да влизаш в еврозоната и в Шенген и да правиш власт, в която има остатъци и продължаващи нишки с най-сериозния геополитически противник на ЕС - държава, която предизвика геополитическа катастрофа, като нападна Украйна. Не може да правим и двете.

 

Този балкански тарикатлък трябва да спре, България няма да успее с него. Това правителство няма да успее с тарикатлъци", изказа мнението си Димитър Аврамов.

 

Запитан дали има шанс кабинет "Габровски" той отговори: "Не - ако говорим за публична политика, да – ако има кабинет на олигархията и задкулисна договорка. Защото това е мандатът на партия ГЕРБ с всичките ѝ позитиви и негативи. Защото това, което ни се представя в момента, е политическо риалити шоу.

 

Ние от политически проактивно общество, в което гражданите казват какво искат на партиите, партиите го изпълняват и след това в парламентарната политика ги представляват, се превръщаме в реактивно политическо общество, в което медиите са принудени да работят на 24-часов цикъл, в който се сменят заявките на политиците, вариантите и сценариите просто защото нищо разумно не се предлага".

 

Според него няма нищо съдбовно в това, ако този кабинет не мине. Политологът смята, че ГЕРБ е трябвало да поеме политическа отговорност и да излезе с партийна фигура като кандидат за премиер. 

 

Този кабинет в момента е рисков, категоричен е Аврамов и обясни: "Ако той бъде приет, само след един месец, ако някой от министрите направи нещо, което не се одобрява в политическата централа, тя ще захвърли кабинета и ще каже "Това не е наше правителство". Не можем да си позволяваме да имаме правителство на никого". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5144 |12.12.2022 Политологът Петър Чолаков: Първият мандат - либрето на опера, която няма да прозвучи . 5| 3221 |09.12.2022 Димитър Стоянов: Щом казва, че няма върховенство на закона, защо Нидерландия е най-големият инвеститор у нас? . 4| 3413 |08.12.2022 Димитър Гърдев пред Фрог: Въпросът с Шенген не трябва да виси. Трябват конкретни изисквания и времева рамка . 6| 2993 |07.12.2022 Димитър Гърдев: Австрия и Нидерландия също имат проблеми за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads