Реклама / Ads
0| 5082 |04.03.2022 НОВИНИ

Бабикян, Хаджигенов и Капон искат отзоваване на Митрофанова

.
Елеонора Митрофанова
Лидерите на „Ние идваме“ Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Мария Капон се обърнаха към министър-председателя Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска, с искане да отзоват в рамките на 72 часа Н. Пр. Елеонора Митрофанова от страната ни, като бъде обявена за персона нон грата.
 

„След като лицето Митрофанова публично обиди целия български народ и властта с определението „подлоги“, на 3-ти март тя си позволи груби лъжи и фалшификация на българската история. Прякото сравнение между Освобождението на България и кръвопролитната касапница в Украйна е гавра с нашата история и памет“, се казва в съобщение на „Ние идваме“.

 

„Руската императорска армия никога не е избивала българско мирно население и деца. Обратно, българите са служили като опълченци и са се сражавали заедно. Днес за опълченци се записват в Съпротивителните сили на Украйна.  

 

В Освободителната за страната ни война никога не е имало бежански поток от православни българи, който да напусне територията на Българската екзархия. За свободата на България загиват хиляди етнически украинци, които са оставили костите си в паметните могили на страната ни“, пишат те.

 

„Разбираме неудобството на лицето Митрофанова, което избяга от тържествата на Паметника на Шипка днес, но не може да избяга от историческата истина, известна на поколения българи. Абсурд е да се сравнява Цар Александър II, наричан Освободител, с кървавия диктатор Владимир Путин. Такова поведение към чувствителна за българския народ тема, свързана с националния ни празник, не си е позволявал дори посланик на Съветския съюз в рамките на комунистическия режим в България. Надяваме се на спешни действия, които да запазят от посегателства честта и достойнството на българските граждани“, добавят лидерите на „Ние идваме“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15926 |19.02.2022 Адв. Хаджигенов: Нищо няма да излезе от списъка „Петков“. Това е част от тъпото шоу „Борисов“ . 7| 3443 |18.02.2022 Адв. Хаджигенов: Над 3 хиляди души са подслушвани след незаконно дадено разрешение . 10| 23950 |17.02.2022 Адв. Хаджигенов: Борисов е много уплашен. Вече вижда бай Ставри . 19| 14820 |05.02.2022 Мария Капон: Борисов отново бе обслужен от Румен Овчаров по темата “Булгаргаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads