Реклама / Ads
1| 3719 |30.09.2016 НОВИНИ

Бъчварова: Антитерористичният закон ще ограничи права на гражданите

.
Румяна Бъчварова
Антитерористичният закон е подготвен навреме. Необходимо ни е такова законодателство, защото мерките за справяне с терористична заплаха са особени и те трябва да бъдат регламентирани. За съжаление, трябва да се ограничат повече права на гражданите, но това е само в случай на терористична заплаха или терористичен акт. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.
 
Българските офицери са си свършили работата и резултатът е видим. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод задържането на заподозрения за връзки с джихадисти французин на "Капитан Андреево". Това става ежедневие, но такива са процесите в света. България трябва да отчита факта, че от тук преминават хора с такъв профил и прави всичко възможно, за да спре тяхното движение, добави тя.

Българската държава винаги е отстоявала позицията, че трябва да се засили обмена на информация между службите на партньорските държави. Това е ключово в момента – обмен на информация, но и умение да се работи с нея. Ако пък се прилага системата за регистрация на границата с пръстови отпечатъци, по този начин ние ще имаме много бързо информация, ако лице е свързано с терористични мрежи и ще имаме възможност да прилагаме много по-строг контрол. Ще знаем не само кой откъде е минал и кога, а и ще знаем кой е този човек, заяви Бъчварова.

По думите й антитерористичният закон е подготвен навреме. Необходимо ни е такова законодателство, защото мерките за справяне с терористична заплаха са особени и те трябва да бъдат регламентирани навреме. За съжаление, трябва да се ограничат повече права на гражданите, но това е само в случай на терористична заплаха или терористичен акт. Текстовете в законопроекта са обмисляни дълго и ученията, които проведохме ни дадоха много добра основа, за да разработим законопроекта, коментира вътрешният министър. Тя подчерта, че този закон не трябва да бъде третиран и използван политически.

Бъчварова каза, че страната ни се намира в ситуация на извънредни действия по отношение на бежанската криза. Няма да спра да повтарям, че се справяме изключително добре с овладяването на мигрантския натиск. С помощта и на премиера в кратко време успяхме да изградим силна "Гранична полиция" и видеонаблюдение, с което да действаме по-адекватно, заяви министърът на вътрешните работи.

Румяна Бъчварова заяви, че МВР ще направи всичко възможно, за да ограничи търговията с гласове на президентските избори.

Тя отказа да разкрие кандидата на ГЕРБ, но посочи, че в партията много хора, които си тежат на мястото. Кандидатурата няма да дойде от нищото, от тъмнината, от миналото, добави вицепремиерът. Не трябва да превръщаме този избор в партийна или междупартийна битка. Трябва да дадем на българския избирател възможността да надскочи политическите интриги, каза още Румяна Бъчварова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3735 |30.09.2016 Депутатите ще гласуват закона за бурките . 0| 5219 |29.09.2016 И. Илиев пред Фрог: Делата на ЧСИ-тата са незаконни . 0| 3793 |29.09.2016 Бистрица на протест заради незаконно строителство . 0| 4331 |29.09.2016 „Ние, Гражданите” на протест за законност и справедливост в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads