Четвъртък, 23 Ноември 2017, 16:54
Frognews
1| 2634 |30.09.2016

Бъчварова: Антитерористичният закон ще ограничи права на гражданите

.
Румяна Бъчварова
Антитерористичният закон е подготвен навреме. Необходимо ни е такова законодателство, защото мерките за справяне с терористична заплаха са особени и те трябва да бъдат регламентирани. За съжаление, трябва да се ограничат повече права на гражданите, но това е само в случай на терористична заплаха или терористичен акт. Това каза вътрешният министър Румяна Бъчварова.
Българските офицери са си свършили работата и резултатът е видим. Това каза в сутрешния блок на БНТ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по повод задържането на заподозрения за връзки с джихадисти французин на "Капитан Андреево". Това става ежедневие, но такива са процесите в света. България трябва да отчита факта, че от тук преминават хора с такъв профил и прави всичко възможно, за да спре тяхното движение, добави тя.

Българската държава винаги е отстоявала позицията, че трябва да се засили обмена на информация между службите на партньорските държави. Това е ключово в момента – обмен на информация, но и умение да се работи с нея. Ако пък се прилага системата за регистрация на границата с пръстови отпечатъци, по този начин ние ще имаме много бързо информация, ако лице е свързано с терористични мрежи и ще имаме възможност да прилагаме много по-строг контрол. Ще знаем не само кой откъде е минал и кога, а и ще знаем кой е този човек, заяви Бъчварова.

По думите й антитерористичният закон е подготвен навреме. Необходимо ни е такова законодателство, защото мерките за справяне с терористична заплаха са особени и те трябва да бъдат регламентирани навреме. За съжаление, трябва да се ограничат повече права на гражданите, но това е само в случай на терористична заплаха или терористичен акт. Текстовете в законопроекта са обмисляни дълго и ученията, които проведохме ни дадоха много добра основа, за да разработим законопроекта, коментира вътрешният министър. Тя подчерта, че този закон не трябва да бъде третиран и използван политически.

Бъчварова каза, че страната ни се намира в ситуация на извънредни действия по отношение на бежанската криза. Няма да спра да повтарям, че се справяме изключително добре с овладяването на мигрантския натиск. С помощта и на премиера в кратко време успяхме да изградим силна "Гранична полиция" и видеонаблюдение, с което да действаме по-адекватно, заяви министърът на вътрешните работи.

Румяна Бъчварова заяви, че МВР ще направи всичко възможно, за да ограничи търговията с гласове на президентските избори.

Тя отказа да разкрие кандидата на ГЕРБ, но посочи, че в партията много хора, които си тежат на мястото. Кандидатурата няма да дойде от нищото, от тъмнината, от миналото, добави вицепремиерът. Не трябва да превръщаме този избор в партийна или междупартийна битка. Трябва да дадем на българския избирател възможността да надскочи политическите интриги, каза още Румяна Бъчварова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. БСП иска комисия за санирането, ГЕРБ се дърпа 0| 74 |23.11.2017 . НАП запечата 5 къщички от Коледния базар в София 0| 343 |23.11.2017 . Румънското правителство оцеля при вот на недоверие 0| 352 |23.11.2017 . Заев: Целта ни е да работим в полза на гражданите на България и Македония 0| 558 |23.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах