Реклама / Ads
0| 5395 |20.04.2016 НОВИНИ

Бъчварова: "Свинските опашки" са провокация към МВР

.
Страната ни има закони и единствено служителите на МВР имат правомощия да извършват арести.Това заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова относно проблемът с бежанците и вече наложилите се държавни арести.
 
По думите и не е редно да се излиза извън законите и да се правят изключения. Бъчварова е на мнение, че не е естествено с атевета да се обикаля гората около границата ни и да се задържат бежанци. „Не приемам тези действия като опита да се помогне на държавата“, заяви тя. „Държавата се справя доста добре с проблема с бежанците“, смята вътрешният министър.


Защо тези хора, които твърдят, че искат да помагат на полицията, не го направиха миналата година, а сега, когато натискът на границата ни е спаднал с около 39%? Мисля, че това се прави като една възможност за самоизява на определени групи и се използва от друга част от обществото като провокация към МВР, с която се цели да се покаже, че държавата е слаба, заяви още тя.

 
Изпълняваме задълженията си по охрана на границата. Никога не сме казвали, че няма пропуски. За миналата година има регистрирани 30 000 бежанци. Една трета от тях са регистрирани на входа, една трета са задържани в страната и една трета – на изход. Това означава, че по всички линии, по които можем да противодействаме на това явление, сме действали. В същото време има около 100 000, които не са допуснати да влязат в страната ни, което означава, че има голяма ефективност в работата на „Гранична полиция,  коментира още вътрешният министър.

Бъчварова коментира и ситуацията в МВР. По – думите й, средната възраст на един полицай е 39 – 40 години. Според нея тя ще намалява, защото млади хора се приемат в системата след конкурсите. За да се гарантира сигурността, от една страна, е необходимо численост на състава, а от друга – съоръжение. По всички тези показатели имаме голям недостиг, което се дължи на факта, че поредица от години делът от общия бюджет за издръжка на МВР е изключително малък, заяви вътрешният министър.

Ако Борисов не знае подробности, значи не е истински премиер.Така отговори Бъчварова на въпрос, защо премиерът знае повече за Делян Пеевски.

По всички въпроси свързани със сигурността ни се работи, но не може да заяви категорично дали има такова нещо от някоя страна.Така пък отговори тя, запитана дали има заплаха за националната ни сигурност от Турция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4878 |16.04.2016 Бъчварова: На границата всичко е спокойно . 0| 4359 |13.04.2016 Бъчварова: МВР разчита на помощта на гражданите, сигнализирайте! . 0| 4351 |08.04.2016 Бъчварова: Цветанов се е объркал за отношението ми към Флоров . 0| 4966 |01.04.2016 Бъчварова: Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на наша територия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads