Реклама / Ads
5| 4883 |25.08.2015 НОВИНИ

Бъчварова: Няма риск от бежански апокалипсис като в Македония

.
Румяна Бъчварова
Имаме план за три варианта за развитие на бежанската криза. Най-апокалиптичният вариант е да има такъв поток, какъвто наблюдаваме в Македония. В момента смятаме, че рискът това да се случи през нашата страна, е относително нисък. Българските граници се пазят добре. Това каза в "Здравей, България" министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.
 
Ние регистрираме всички, които преминават границата и връщаме тази, които искат да преминат на изток през сръбската граница. С тези строги мерки бежанците, които се опитват да минат през България, не са сигурни, че ще стигнат до дестинацията, която искат, отбеляза Бъчварова.

Според вицепремиера проблеми с регистрацията на бежанците има в Гърция, не толкова в Турция и Македония. В Гърция, според Бъчварова, нямало никаква регистрация на бежанците. „До момента почти няма върнати бежанци от Европа. Първо, самото връщане е много скъпо. Второ – то не може да бъде насилствено осъществено. Защото тези хора очевидно търсят друга перспектива за живота си”, отбеляза вътрешният министър.

Провеждаме 100% контрол на границата с Турция. Не случайно това е най-голямото предизвикателство пред Европа в момента. На практика ние осъществяваме много строг контрол и изпълняваме своята роля като външна граница на шенгенската зона, посочи Румяна Бъчварова.

Министърът на вътрешните работи коментира появилата се информация преди две седмици, че на наша територия има терористи, които обаче според МВР са фалшификатори на документи. Тя поясни, че не може да потвърди, че въпросните хора са терористи, защото службите не са ги установили и те не са в момента на наша територия.

Във връзка с разпространения клип на Джон Джихадиста, който го показва в лице и според информациите, че той е бил изпратен от телефон, който е бил в София, Румяна Бъчварова заяви, че до вчера всичко по въпроса е проверено и подобни данни не се потвърждават.

Бъчварова коментира и темата за ситуацията по пътищата. Тя е определи като изключително сериозна, тъй като има изключително много катастрофи, както и включително шофьори без книжки. По думите на Бъчварова всеки си мисли, че контролът на пътя, който е в момента съвсем скоро ще свърши. "Така е било преди, но сега идеята това да продължи", каза още вътрешният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5635 |21.08.2015 Няма миграционен натиск, пращат армията по границата . 3| 4575 |19.08.2015 Няма ГМО в околната ни среда, твърдят експерти . 1| 4391 |19.08.2015 Хр. Михайловски: Голяма част от кредиторите на КТБ няма да получат парите си . 13| 7503 |19.08.2015 Ахундова: Държавата няма какво да си върне от КТБ, всичко е откраднато, целта на грабежа е реализиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads