Реклама / Ads
21| 9623 |15.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Българи в Испания с петиция срещу назначението на Пламен Георгиев за консул

.
Пламен Георгиев
Българи, живеещи в Испания, стартираха петиция против назначението на Пламен Георгиев за консул във Валенсия. Те се обръщат директно към министър председателя Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева с редица въпроси за качествата на бившия председател на КПКОНПИ, подал оставка след редица скандали. За ден петицията е подписана от 500 души.
 

С решение на Министерския съвет, Георгиев е назначен за генерален консул на България във Валенсия. Той заменя на поста Цветелин Цолов и ще отговаря за автономните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

 

Ето каво се казва в текста на петицията на несъгласните с назначението му българи в Испания:

 

"Уважаеми г-н Борисов, Уважаема г-жо Захариева,
След информацията, разпространена от българските медии, българите, живеещи във Валенсия ( и не само тук) сме възмутени от решението на правителството на Р. България за назначаването на г-н Пламен Георгиев за генерален консул във Валенсия.

 

Позовавайки се на Закона за дипоматическата служба и скандалния имидж на бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев, ние, българите във Валенсия и останалата част от Испания, настояваме да ни се отговори на следните въпроси:

 

1. Провеждан ли е публичен конкурс за заемане на длъжността генерален консул на Р.България във Валенсия както изисква чл. 26. (1) (Доп. - ДВ, бр. 69 от 2011 г., в сила от 08.09.2011 г.) от гореспоменатия Закон за дипломатическата служба? Ако е провеждан такъв бихме искали да ни се представи протокола от него.

 

2. В чл. 27. (1) от същия закон се казва: „За дипломатически служител може да бъде назначено лице, което има висше образование с образователно-квалификационна степен "магистър" в зависимост от потребностите на дипломатическата служба”.

Ние питаме: „За какво ще послужи юридическото образование на г-н Герогиев при изпълняване на служебните му задължения в Генералното консулство във Валенсия?”

 

3. В чл. 27. (2). е заложено, че за заемане на пост в дипломатическа служба се изисква владеене най-малко на един чужд език.

Ние питаме: „Какви езици владее г-н Георгиев и на какво ниво?”

 

Г-н Борисов, Г-жо Захариева,
не приемаме доводът Ви за назначаване на г-н Георгиев, че същият е имал изключително добри контакти с испанските правоохранителни органи. Уважаеми управляващи, на нас, българите във Валенсия и околностите ни трябва професионална, компетентна и загрижена консулска защита и подкрепа, защото мнозинството сме трудещи се граждани, а не престъпници.


Медиите в Испания също отразиха скандала около г-н Георгиев и не само него.

Като взехте това решение замислихте ли се какво ще стане с имиджа на България след като един от дипломатите ѝ има съмнително съвсем близко минало?

А за нас замислихте ли се? Или ние не сме фактор, с който да се съобразявате?

 

Очакваме с нетърпение Вашите отговори, защото вече минахте всички граници на етиката!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 11204 |08.08.2019 „Демократична България“ и бизнесът „в опозиция“ заплашвали ГЕРБ . 2| 5947 |08.08.2019 Богдан Милчев: България няма план за действие срещу войната на пътя . 31| 46090 |05.08.2019 БГ психиатър в САЩ: Технологията за производство на политически идиоти в България се е усъвършенствала . 7| 18366 |01.08.2019 Адв. Велислав Величков: Чакайте 10 000 през септември, България е бременна с бунт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads