Реклама / Ads
21| 17881 |08.01.2022 НОВИНИ

Българи, недоволни от пенсиите, се бунтуват във Фейсбук

.
Ясно е, че за определени групи пенсионери има намаление на пенсиите през януари, вместо обещаното увеличение от властта. Изразява се надежда, че ще има пакпреизчисление през февруари, или юни, ако това правитество остане. Критикува се и решението за подаване на молби в НОИ за обезщетение през февруари.
 

Дечко Иванов: Слушах я Шулева. Ясно и точно каза, никой не е предлагал увеличение на пенсиите. Всичко е било игра на думи с предизборни обещания. Тези 12,5% се отнасяли за увеличение на тези 1,2 % които са станали 1,35... Което не преизчислявало пенсиите, понеже се отнасяли за прослужените години.
Единствено в брой получиха само тези които били на минимална пенсия, които не са внасяли реални доходи и осигуровки. Обидата не идва от това, че не са ти повишили пенсията, а от това, че няма равноправие. Бития си бит, а ... другото не е много лицеприятно, както казваше един от парламентарната трибуна.


Влади Иванов: Нови двайсе! Щом пенсията не ми е като декемврийската, трябвало да подам молба в НОИ, за да ми възстановят разликата! За да ида до НОИ, трябва да си продупча 6 билетчета, което е близо 10 лева. Решението е много по-лесно. В НОИ знаят кой колко е получил през декември и през януари. Да изплатят разликата през февруари. Мииларди дадохме за електронно правителство, а сега ще ходим пак по гишета заради глупостта на управляващите.


Тина Ингилизова: По новините казаха, че ще стане автоматично. С февруарските пенсии щели да изплатят разликите и за двата месеца. Дали да им повярваме?


Милена Тенева: Пенсията на мъжа ми за декември беше 545.00 лева.За януари е 531.95лева! Ако това не е намаление на пенсията, здраве му кажи.

 

Тончо Пенев: Къде е сега Нинова да обясни за пенсиите? Ако се знаеше, че ще има увеличение, тя щеше да е по цял ден на екран. А сега? От поведението и е ясно какво се случва с пенсиите.


Кирил Арсов: Реалното преизчисление ще стане през юни, ако въобще стане. Ако до тогава правителството не е паднало, ще стане ...


Симеон Николов: ...Най–губещи са попадащите в категориите труд, които остават на коефициент 1,2. В капана попаднаха миньори, лаборанти, военни. Но нима подложените на радиоизотопни облъчвания лаборанти незаслужено получаваха 1 добавена година на 4 действителни от стажа си, или работилите в мина „Бухово”, или военните премествани от гарнизон на гарнизон с произтичащите проблеми за съпругата и децата, са имали лек живот? И това ли е „социалистическа отживелица”? Друга причина е неприемливият аргумент на НОИ, че не може да се извърши преизчисляване на 2017 до 2019 год, защото тогава са прилагали друго правило за осъвременяване.

 

Бюджетът няма да спечели от тези орязвания, но още по–трудно е политиците да спечелят пари за поддържане на здравия разум! Сложните политически лабиринти и неизбежни компромиси не са оправдание за липсата на принципи, морал и управленски способности. Не че народът и сам не си е виновен, но който погазва достойнството му може да настъпи и мина.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3089 |29.12.2021 Васил Велев: Работодателите са недоволни от малкото средства и от въведения таван на помощта . 27| 4957 |30.10.2021 Щурм на столичен мол от недоволни срещу COVID мерките . 6| 3669 |12.10.2021 Доц. Киселова: Както и да постъпи КС относно Петков, все ще има недоволни . 3| 3460 |07.09.2021 Диана Дамянова: ГЕРБ не ги интересуват пенсиите, помощите за бизнеса, а ... чекмеджето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads