Реклама / Ads
0| 2309 |03.09.2024 НОВИНИ

България получава 20 нови електрически мотрисни влака. А в БДЖ си е все така мизерно

.
България получава 20 нови електрически мотрисни влака със средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Това обявиха от пресцентъра на правителствената служба. Договорът ще бъде подписан в присъствието на министър-председателя Димитър Главчев.
 

Възложител на договора е Министерството на транспорта и съобщенията, а изпълнител - консорциум „Шкода Транспортейшън и Шкода Вагонка“. Стойността на подвижния състав е 511,4 млн. лева, а срокът за доставка е 2 години.





На този фон - продължават проблемите в БДЖ.

 

Преди дни имаше пожар във влака Варна-Пловдив. Преди това - локомотив беше бутан от пътници. Тийнейджъри на 17 и 18 години пък пребиха кондуктор на жп гарата в Плевен.

 

Малко след като предходните нови влакове тръгнаха към морето, в тях нямаше климатик, а прозорците не се отваряха.

 

Кога най-накрая ще имаме нормална железница - въпрос, който още стои отворен.

 

БДЖ днес остава на положение "навън вали, вътре мирише, мръсно е, но върши работа". “Ние сме си виновни, че го търпим”, но и надежда за по-добро утре. Съветски динозавър от 1971 година вози десетки пътници по Искърското дефиле. ФрогНюз изпробваме как се пътува с влак след голямата реорганизация на железопътния транспорт - повече за това, четете тук.

 

А около модернизирани вагони за БДЖ, стотици хора се сваряват в жегите, които БДЖ любезно предоставя на редовните пътници ежедневно. "ВПВ 20103, който тръгва от София в 18:35 часа, не ни беше модернизирано. Беше ни горещо, мръсно и пропадахме в седалките. При това - на по-висока цена от преди месец", разказваме тук.


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2339 |03.09.2024 Росен Карадимов за отпуснатия от ББР кредит: Това е огромен необезпечен кредит, един подарък . 4| 10913 |03.09.2024 Празните улици на София: Затишие пред септемврийската буря . 24| 12868 |03.09.2024 Най-малко 47 убити, над 200 ранени. (Теро)Русия удари учебно заведение и болница в Полтава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads