Реклама / Ads
1| 3737 |11.11.2021 НОВИНИ

България удържа Украйна за равенство 1:1 в Одеса

.
Източник: БГНЕС
Националният отбор на България направи равенство 1:1 при гостуването си на Украйна с контролна среща. В Одеса домакините доминираха през почти целия двубой, но възпитаниците на Ясен Петров показаха самоотвержена игра, за да избегнат поражението.
 

Двубоят започна със силен натиск на украинците, които отправиха първия си изстрел към противниковата врата още в 30-та секунда, но той бе неточен. Домакините пропуснаха още няколко възможности в следващите минути, преди централният нападател Артьом Довбик да прати топката в българската врата, но голът му бе отменен заради засада. "Лъвовете" се възползваха от един от малките си шансове, за да поведат в резултата в 35-та минута, когато защитата на Украйна не се ориентира добре при изритана топка от вратаря Николай Михайлов, а Радослав Кирилов бе най-съобразителен и прати топката във вратата на съперника.

 

България започна добре второто полувреме, но скоро след това играчите на Александър Петраков наложиха сериозен натиск, като веднъж гредата спаси българската врата, а на няколко пъти влезлият от пейката вратар Светослав Вуцов се намеси отлично. Все пак българската отбрана се пропука в 79-та минута, когато Тарас Степаненко преодоля Вуцов със страхотен изстрел от воле от далечно разстояние, който не остави шансове на българския страж. До края четвъртфиналистите от Евро 2020 имаха няколко шанса да стигнат до пълен обрат, но не успяха да ги реализират, благодарение на Вуцов, и в крайна сметка двубоят завърши при равенство 1:1.

 

В последния си мач за годината в понеделник, 15 ноември, България гостува на Швейцария в заключителната си среща от квалификациите за Мондиал 2022, докато Украйна гостува на Босна и Херцеговина във вторник, 16 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3161 |11.11.2021 Вносът на незаконни отпадъци в България е спрян, съобщи министър Личев . 4| 3063 |10.11.2021 Гърция задържала 82 кг. кокаин, предназначен за България . 10| 5107 |10.11.2021 Средна цена на тока в Европа за утре от 190 евро/мвтч, в България - над 200 евро . 4| 3167 |10.11.2021 Кънев: ”Продължаваме Промяната” е единственият реален шанс за положително развитие на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads