Реклама / Ads
7| 5742 |25.01.2011 НОВИНИ

И българин е взривен при атентата на Домодедово

.
Българинът Николай Иванов е сред 35-те жертви на самоубийствения атентат на летище Домодедово, потвърди МнВР. Той живеел в Австрия, пристигнал на летището с полет от там малко преди избухването на взрива. Часове наред не отговарял нито на руския, нито на австрийския си мобилен телефон.
 

Първо на интернет сайта domoded24.com излезе съобщение за издирван българин с австрийско гражданство. Сайтът е създаден от група ентусиасти в първите часове след взрива на летище Домодедово.

Васко Михайлов, кореспондент на БНТ в Москва, потвърди тази информация в ефира на няколко телевизии тази сутрин.
Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува предварителен списък на загиналите при терористичния акт на московското летище „Домодедово". В него е записано името и на българина Николай Иванов Иванов. МВнР вече се е свързало с роднините на загиналия, засега повече информация за него не се дава, освен, че е на видима възраст около 40-45 години. Предстои разпознаване на жертвите; все още 9 души не са идентифицирани.

Говорителят на МВнР Весела Чернева не отрече информацията, че сред идентифицираните загинали има един българин. Според списъка, засега не е установена самоличността на девет човека; той е правен по откритите документи.

Засега все още никой не е поел отговорност за атентата.
Беше открита главата на предполагаемия атентатор-камикадзе. Според източник от руската милиция, той е от арабски тип, на видима възраст 30-35 г. Руските медии допълват, че на извънредно съвещание президентът Дмитрий Медведев е дал указания за въвеждане на специален режим на всички летища и гари, както и на големите транспортни възли в страната. Той се зарече лицата, които стоят зад самоубийствения атентат на летище Домодедово, да бъдат открити и наказани. Малко след атаката на Домодедово специалисти коментираха, че мерките по сигурността на летището са били недостатъчни. Говорителят на руския Национален антитерористичен комитет Николай Синцов посочи, че не са били предприети всички необходими действия за гарантиране на безопасността на летището. Той добави, че ако те са били въведени, атаката на Домодедово е можело да бъде избегната.

Сред жертвите са установени шестима чужденци: двама граждани на Великобритания, граждани на Германия, Таджикистан, Узбекистан и Киргизстан.
Сред жертвите е 29-годишната писателка Анна Яблонска, която пристигнала от Одеса, за да получи наградата на списание "Изкуство кино".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4906 |19.01.2011 Поискаха доживотен затвор за австралиеца убил българин . 0| 5096 |13.01.2011 Издирват убийците на българин в САЩ . 71| 5104 |27.12.2010 Станишев: ГЕРБ забогатява, а българинът - обеднява . 0| 6235 |07.12.2010 Българин оглави ЕАПБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads