Реклама / Ads
1| 4951 |19.01.2011 НОВИНИ

Поискаха доживотен затвор за австралиеца убил българин

.
Софийската апелативна прокуратура поиска доживотен затвор за австралиеца Джок Полфрийман, който на 28 декември 2007 година закла 20-годишния българин Андрей Монов в центъра София и рани 19-годишния му приятел Антоан Захариев.
 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че австралиецът е извършил деянието, за което е обвинен. Родителите на жертвата, които са частни обвинители и граждански ищци в процеса, също настояха за доживотен затвор без право на замяна. Бащата на Андрей Монов Христо, който е известен психолог, заяви, че Полфрийман е доказан социопат и не уважава нормите на обществото.

Според близките на загиналия, както и тези на другото пострадало момче – Антоан Захариев, австралиецът е обществено опасен, проявява явна агресия и безапелационно незачитане на обществения ред. Майката на Монов посочи, че са им отнели единственото дете, а след убийството му животът им се е обезсмислил. Каза, че вярва в правосъдието и поиска Джок Полфрийман да бъде изолиран от обществото, за да може то да бъде предпазено от това австралиецът да раздава правосъдие. „Той нито веднъж не съжали за онова, което е извършил”, отбеляза покрусеният баща на загиналия.

От страна на защитата на Полфрийман заявиха, че още от самото начало разследването е получило определен ход на развитие, било е тенденциозно и е целяло защитата на определена теза, която подкрепя обвинението. Според адвоката на подсъдимия, Апелативният съд трябва да отмени определението на Софийския градски съд от 2 декември м.г., с което австралиецът бе осъден на 20 години лишаване от свобода. Защитникът се обоснова, че това определение е в разрез със закона и по-специално с разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.

В хода на делото на първа инстанция експертиза установи, че ударът с нож в тялото на Монов е бил рязък и силен, предизвикал е мигновено смъртта му. Според заключенията на редица експертизи, Полфрийман е действал изцяло по хулигански подбуди.

Бащата на австралиеца Саймън Полфрийман, който се явява и като негов защитник, обясни пред съда, че синът му е извадил нож, за да изплаши група младежи, които искали да го пребият. По думите му, синът му е действал при самоотбрана и е бил провокиран от младежите, за да ги нападне. Той бе категоричен, че няма никакви основания да се твърди, че в случая се касае за действия по хулигански подбуди. По-скоро синът му действал в състояние на страх и обърканост.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4892 |12.01.2011 20 години затвор за катастрофата в „Бакаджика” . 9| 5486 |12.01.2011 Липсата на ВИП затворници ни спира за Шенген . 2| 5071 |11.01.2011 Насилник от Гоце Делчев отърва затвора . 0| 5484 |11.01.2011 НАП затвори 40 бензиностанции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads