Реклама / Ads
0| 5481 |11.01.2011 НОВИНИ

НАП затвори 40 бензиностанции

.
След като финансовият министър Симеон Дянков обяви, че държавата слага датчици на резервоарите на бензиностанциите.Само за два часа проверяващите екипи на НАП затвориха 40 обекти за търговия с течни горива в цялата страна, тъй като не бяха свързали касовите си апарати с информационната система на агенцията.
 

Според информация на НАП, една част от неизрядните бензиностанции и газстанции въобще не са отворили врати, тъй като не са изпълнили законовото изискване да подават електронно данни към приходната агенция.

Общо 400 данъчни проверки стартираха днес в обектите за търговия с течни горива. Целта е да се провери дали всички бензиностанции в страната са изпълнили изискването да свържат фискалната си система с Националната агенция за приходите. Според изискванията на закона, от днес всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот. Освен това органите на НАП ще имат достъп в реално време до всеки от касовите апарати, монтирани по бензиностанциите.

Предстои в близките няколко дни да бъдат проверени всички бензиностанции в страната. Тези обекти, които не са изпълнили законовото изискване да свържат касовите си апарати с агенцията, ще бъдат затворени, а освен това ще им бъдат налагани и санкции, които могат да достигнат до 10 000 лв. По информация от НАП средно 3000 бензиностанции в България отчитат месечно около 400 млн. лв. оборот от продажба на течни горива.

След изграждането на връзката между фискалните системи на търговците на горива и НАП ще е възможно по компютърен път да се следят всички отклонения от среднодневните обороти за съответния обект и при отчитане на отклонения, данъчни инспектори ще посещават обекта за физическа проверка. От НАП припомнят, че най-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012 всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6602 |09.01.2011 Катастрофа затвори пътя Русе - Велико Търново . 6| 7075 |22.12.2010 Верижна катастрофа затвори бул."Брюксел" в София . 6| 4852 |21.12.2010 МВР има воля да затвори страницата с досиетата . 14| 7009 |18.12.2010 Трайков: Затворили сме излишно двата блока на АЕЦ „Козлодуй”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads