Реклама / Ads
81| 14401 |04.02.2016 НОВИНИ

Българка в Лондон вбеси Борисов за “Южен поток”

.
Бойко Борисов
Българка в Лондон успя да вбеси премиера Бойко Борисов. Това стана на среща на министър-председателя с българи в столицата на Великобритания. Борисов бе посрещнат с петминутна, предварително написана в тефтер реч, в която имаше обвинения срещу премиера за спирането на “Южен поток” и за нанесени от това загуби.
 
“Може ли да си махнеш листчето и да се опиташ да го кажеш. Защото аз ще ви отговоря, без да го чета”, обърна се Борисов към българката. След което срещата е протекла нормално, информира БНТ.

Бързото въвеждане на електронно правителство, референдумът за Европейския съюз във Великобритания, идеята на премиера Дейвид Камерън за орязване достъпа на европейци до социални плащания са били част от темите, по които присъстващите българи искали да чуят мнението на премиера. Интерес предизвика темата за невижданата мигрантска криза в Европа и имаше въпрос какво предлага България за решаването й.

“Нашето предложение и това, което сме се разбрали като политика да водим, е да не се търси решение за една или друга страна. Това, което правят седем страни в Европа, да се заграждат, това не е решение. Напротив, това е отстъпление от най-важните ценности, които е придобил Европейският съюз”, казал Борисов.

По други теми премиерът обеща до 2018 година да бъде завършено електронното правителство, за да може административното обслужване на българите в чужбина да става бързо и евтино. Външният министър Даниел Митов обясни, че преговорите с Великобритания по много въпроси, включително социалните плащания, сега започват.


Борисов, Митов и Захариева са в Лондон за участие в глобална конференция в помощ на пострадалите от конфликта в Сирия. Във вторник вечерта по време на официалния прием за ръководителите на делегациите премиерът е успял да разговаря с американския държавен секретар Джон Кери, с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и с британския си колега Дейвид Камерън.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4798 |22.01.2016 Максим Литвиненко: Лондон имаше повече причини да убие брат ми . 1| 4564 |02.01.2016 Съдът остави в ареста българка, търгувала с деца в Гърция . 1| 4931 |31.12.2015 Без новогодишни тържества в Париж, Лондон, Брюксел, Москва . 0| 6953 |27.12.2015 Българка спечели повторно френското шоу ‘‘Танцувай със звездите‘‘

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads