Реклама / Ads
38| 3630 |03.08.2024 НОВИНИ

Българката Джоан Нуамеруе: Хелиф ми каза на спаринг, че ще ме смачка, защото е мъж; плезеше се нагло. Нужен е бойкот

.
Джоана Нуамеруе Източник: БНТ
Днес Имане Хелиф трябва да излезе срещу унгарката Лука Анна Хамори. Вариантът е момичето от Унгария да се откаже, просто да подари победата. Има и вариант да се бие и да бъде пребита. Вариант номер три е всички да се вдигнат на протест и да не се качат на стълбичката, а Хелиф да остане сама първа. Което най-вероятно и ще стане. Всеки живот е важен. Абсолютно всеки живот, но нека да не забравяме, имаме мъже, имаме жени.
 

Всичко останало е... Да, човек както го чувства и го усеща, но не в спорта. Не в спорта.  Специфично е в бойния спорт. Защото човек може да умре. А ние не искаме никой да умира“. Това заяви българската боксьорка Джоана Нуамеруе по Нова тв.

 

Нуамеруе е една от най-известните родни боксьорки. Тя е българка, но се гордее и с нигерийските си корени. След като не се класира за Олимпийските игри в Париж, в момента тренира в Лас Вегас, САЩ.

В началото на февруари участва в подготовка с националния отбор на Алжир, а неин съперник в спаринг се оказва Имане Хелиф.

„Изведнъж идва той, излиза и с усмивка казва, сега ще те мачкам, защото аз съм мъж. Но за другите съм жена. Сега ще разбереш моята мъжка сила. Мъжката сила не може да се сравни с женската сила при бойните спортове“, споделя Джоана Нуамеруе.

 

„В този спорт се удряме, нараняваме се. Един мъж, ако те удари силно, може да те приключи, да те контузи и повече да не стигнеш до ринга“, признава още Джоана.

„При мен на спаринга играеше с усмивка и се плезеше, държеше се нагло. Не съм се уплашила, преживяла съм много неща и знам как да се държа. Беше грубо и тоа нямаше задна. Як бой. Но какво от това? Това е един спаринг. Аз не стигнах до олимпийските игри, не преминах квалификациите, не се справих. И какво от това? Ама други, които с това стават и с това лягат. Разбираш ли? Имане Хелиф дойдоха в България с целия си отбор от Алжир. Само аз играх спаринг с него. Той даже не можа да повярва, но ние играхме повече професионален бокс, отколкото аматьорски“, продължава Джоана.

 

„Изиграхме, мисля, 6 или 8 рунда в първия ден. Имам запис на всичко. Мога да потвърдя, че това за мен е мъж. Мъжка сила. Мъжка техника. Всичко. И той даже се учуди, че аз отвръщам и издържам на ударите, защото аз по принцип съм много стабилна в това отношение. Аз, така или иначе, тренирам с мъже, вече съм закалена“, допълни нашата боксьорка.

 

Имане Хелиф от Алжир и Лин Ю-тин от Тайван  бяха дисквалифицирани от миналогодишното Световно първенство поради непокриване на критериите за полова идентичност. Сега обаче бяха допуснати до участие на Игрите. Светлана Каменова трябва да се изправи в Париж на 4 август именно срещу Лин Ю-тин от Тайван.

 

Българската боксьорка Джоана Нуамеруе изрази изключително точно какво се слува на ринга със скандалните мъже, представящи се за жени. Най-вероятно прогнозата й за бойкотиране на въпросните недоразумения в бокса в Париж ще се случи. Така и трябва да бъде, за да бъде опазен спорта чист, коментираха боксови експерти пред Фрог нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3324 |03.08.2024 Станимира Петрова: Няма как да сравним мъжката сила с женската. Вярвам, че българският бокс ще се завърне с медал . 2| 2293 |03.08.2024 Седмица след взривовете: Отварят пътя между Елин Пелин и Гара Елин Пелин . 0| 2590 |03.08.2024 Среднощна атака с ракети и дронове в Одеска област. Най-тежко е около Покровск . 1| 3210 |03.08.2024 Д-р Симидчиев за ФрогНюз: Децата са най-уязвими от дима от пожари. Маските от времето на COVID пазят и тук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads