Реклама / Ads
9| 4910 |19.05.2008 НОВИНИ

Български медии от чужбина се събраха в Мадрид; не искат Първанов

.
Първанов ще приветства участниците в ІV-тата световна среща на българските медии; ще обсъждат културата, туризма, икономиката и политиката, участници не приемат президента.
 

Президентът Георги Първанов ще приветства участниците в Четвъртата световна среща на българските медии, която се открива официално днес в кметството на Мадрид. "Медиите - задължителният трети в междукултурния диалог", е темата на форума, организиран от БТА. Участниците ще бъдат приветствани от кмета на Мадрид Алберто Руис Гаярдон, от Симеон Сакскобургготски, от Антон Дончев и от Йозеф Винацер.

На срещата се очаква да падне акцент върху въпросите, засягащи българските медии по света и върху българско-испанското сътрудничество в областта на медиите, културата, туризма, икономиката и политиката. Специално внимание на форума ще бъде обърнато върху национално значима кауза каквато е представянето на българската култура, език и история по света. В програмата е включено представяне на испанското издание на книгата "Кратка история на България" на проф. Николай Овчаров, както и откриване на изложба плакати "Българските букви - новата азбука на Европа" с участието на художника Божидар Икономов. За днес са предвидени две дискусии: "България между двете срещи. Какво се случи?" и " Виновни ли са медиите, че България няма нобелов лауреат. Комуникационни проблеми пред българската култура".

През май 2005 година в София бе проведена Първата среща на българоезични медии от цял свят с цел представяне на българоезичните издания по света и сътрудничество между тях и колегите в България. Последваха срещи в Чикаго през 2006, в Рим през 2007 и на 19 май тази година в Мадрид ще се проведе Четвъртата световна среща на българските медии. 

Frognews.bg напомня, че колегите Даниела Горчева, издател и редактор на списание Диалог, Холандия; Коста Стефанов, издател и редактор на информационния сайт кафене нет, Великобритания и Атанас Чобанов, издател на в-к Парижки Вести, Франция организираха електронна подписка, в която изредиха причините, поради които според тях Георги Първанов не е уместна фигура за откриването на форум на българските медии.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5014 |18.05.2008 Българският президент - неуместна фигура на форума на българските медии в Мадрид . 0| 4578 |13.04.2008 Финансирането на политическите партии - голям български проблем . 6| 5214 |11.04.2008 НАТО поиска български рейнджъри в Косово . 25| 5350 |11.04.2008 Д. Иванов: Стотици български семейства отиват „под водата”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads