Реклама / Ads
0| 4827 |20.08.2019 НОВИНИ

Българските близначки, малтретирани в САЩ, искали да говорят на английски

.
Иван Анчев
14-годишните близначки, малтретирани от своите приемни родители, вече са в добро състояние и в сигурна среда. За тях се грижат социални работници и психолози. Това заяви генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев по НТВ.
 

Децата са били осиновени преди 7 години, а отскоро живеели в градчето Съмървил. Техните родители - 56-годишен мъж и 40-годишна жена, били арестувани на 8 юли за тормоз над 10-те им деца. Всички те били недохранени, мръсни и във видимо недобро здравословно състояние. 

 

Той разказа, че е разговарял с децата на английски език по тяхно желание. "С децата не сме говорили за това какво са преживяли, тъй като не исках да ги връщам към този ужас. Децата категорично няма да бъдат върнати на насилниците. В момента са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи в централната част на Мисури. Този дом е с доста добри условия. Оттук нататък съдбата на децата ще реши консилиум от експерти, които, ако постигнат единомислие, съдията ще приеме тяхното решение и то ще бъде приведено в действие. Ако не се споразумеят експертите, решението ще вземе съдията”, подчерта той.

 

По думите му случаят ще бъде разделен на две дела. Едното ще бъде за попечителството на децата, на което ще се реши дали децата да бъдат под закрилата на щата Мисури до 18, 21 години или за цял живот. Той сподели, че се предполага, че едно от децата има проблем с менталното развитие. Второто дело е срещу родителите, които са обвинени в небрежно отношение и застрашаване живота на дете. Според законите на Мисури по тези обвинения се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

 

От Министерството на външните работи съобщиха, че Анчев се е срещнал с представители на социалните служби, които са изразили увереност, че децата бързо ще преодолеят травматичния шок. По-нататъшната съдба на момичетата ще се реши от американските съдебни органи, като първото съдебно заседание е насрочено за 6 септември 2019 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6215 |07.06.2019 Слави Трифонов: Българските депутати се смятат за богоизбрани, а те са слуги на хората . 3| 4521 |27.05.2019 Вижте профила на избирателите на българските евродепутати . 8| 5107 |29.04.2019 ЕК чака разследването на българските власти за ”къщите за гости” . 5| 4238 |15.04.2019 Тимерманс: С българските власти разговаряме за изпълнението на препоръките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads