Реклама / Ads
68| 9919 |01.02.2012 НОВИНИ

И Бареков в списъка на "Наглите" за отвличане и терор

.
Ангел Бончев
Който е поръчвал отвличанията, е бил обучаван в този вид тероризъм; тези пари от отвличанията - 3 милиона евро - са отивали и за финансиране на кампании. Целта е била дестабилизиране на държавата. Ако не се беше сменило правителството, този вид бизнес щеше да продължи, коментира Бончев.

Две от служителките на фондацията, на която аз дарих парите, се оказаха свързани със застрахователното дружество Лев Инс, затова мисля, че Алексей Петров може би има нещо общо с отвличането, каза по ТВ 7 Ангел Бончев, чието семейство пострада от групата на "Наглите". Той беше отвлечен, след това пуснат, но и съпругата му беше отвлечена, поради което той беше принуден под натиск да дари пари на фондация "Утре за всеки". Впоследствие и Камелия заболя от коварната болест.

Няма нищо случайно, групата на "Наглите" атакуваше хора, които имаха бизнес и ниво в България като К. Киров, Р. Гунински. За всички е ясно, че тези, които са в следствието, не са шапката и мозъкът. Този, който го е поръчвал, е бил обучаван, това е вид тероризъм, правено е и за да се всява страх сред бизнесмени и политици. 3 милиона евро са събрани от такива случаи, констатира Бончев. Хората, занимавали се с отвличанията, са били зависими, имали са присъди, някой ги е хванал и организирал, но парите не са останали у тях.

Ако не се беше сменило правителството, този вид бизнес щеше да продължи, каза Бончев и добави, че имал информация за списък на хора, които щели да бъдат подложени на терор. 

Водещият Бареков каза, че и той бил вътре в този списък, заедно със семейството си, писал го водещ офицер от ДАНС. Казали му го действащи барети. Затова Бареков напуснал БТВ.

Напълно възможно е последните три отвличания да са свързани, така се получава двоен дивидент - взимаш пари и атакуваш хора, близки до Б. Борисов, каза Бончев. Един човек, колкото и да е умен, без средства не може да се кандидатира за президент, няколко пъти повтори Бончев. Според него парите са отишли някъде.

Охраната на г-н Първанов е била под прякото началство на Ал. Петров, каза още Бончев. Тази охрана в определен момент пазела и Гр. Ганчев. Тези хора са били под влиянието на Петров, навърза фактите той, разсъждавайки по темата. Нормално е аз да стана жертва, след като отвличането на Ганчев не стана, ние заедно започнахме бизнес, бях най-близкият му човек, продължи Бончев. "Наглите" му поискали 2 милиона лева, той успял да събере 157 хиляди от приятели, разказа още Бончев. Центърът за лечение пък се оказал СПА-център с процедури, които на практика не се правели на онкоболни. В цялата избълвана помия и мръсотия срещу мен и семейството ми няма нищо вярно.

Това е била цяла кампания, заключи Н. Бареков. Според него всички занимаващи се с този случаи сега, са потенциални жертви. И самите полицаи - също, добави Бончев, който продължавал битката, вкл. и за връщането на парите. Никъде не се казва какво ще направи държавата по връщането на тези пари, каза Бончев.

Много пари са събрани от отвличанията, цял микробус, ако държавата не е твоя, къде ще ги скриеш, попита Н. Бареков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 14| 7122 |23.01.2012 "Поемни лица" спъват делото срещу "Наглите" . 56| 8414 |21.01.2012 Жертви на "Наглите": Случаят "Мирослава" се политизира . 33| 5584 |18.12.2011 Бареков: Осъдиха ме под въздействието на Октопода . 77| 9375 |15.12.2011 Бареков: Заради Трактора получих смъртна присъда
Реклама / Ads