Реклама / Ads
58| 18532 |23.06.2012 НОВИНИ

Баровецът Спас Русев сложи ръка на х-л „Радисън” в София

.
Спас Русев
Нова милионерска сделка с имот в България. След като тимаджии купиха х-л „Тамплиер” в Банско, ден по-късно Спас Русев сложи ръка на „Радисън” в София. Той купи емблематичния хотел срещу парламента от британеца Хенри Гуин Джоунс. Според запознати Джоунс се разделя с всичките си активи в България.
 
Предполага се, че Русев е платил 10 млн евро. Цената е много по-виска от дадената през 2008 г., когато бе към 60-65 млн евро. Но Русев придобива и дълговете на хотела, които били огромни.

Промените в собствеността още не са видими, тъй като хотелът и земята под него все още се водят в активите на “И Еф Джи лизинг” заради лизингов договор от 2008 г. При това най-вероятно е договорено купувачът да придобие не самия имот, а компанията майка – “Интерхотел гранд хотел София”.

А в нейната управа вече има промени. От началото на май като прокуристи са вписани синът на Спас Русев – Евгени, и румънецът Джордж Миу, който е новият генерален мениджър на софийския „Радисън”. И второ - на общо събрание на акционерите на 20 юни изцяло е бил сменен и съветът на директорите, като в него вече влизат Спас Русев, Евгени Русев и юристът Мариус Величков.

Спас Русев е известен с фразата си: „Мога да се обадя на всеки български политик”, казана преди време в студиото на „Всяка неделя”.

Славата на Русев изгря през 2001 г., когато се появява на светло като съветник на Симеон Сакскобургготски. Саморекламира се като успял български бизнесмен зад в Англия, представител на "Моторола" и "Телелинк" - основните подизпълнители по изграждането на мрежата на "Глобул". Спас Русев е човекът, който бе сочен, че през 1991 г. като зам.-шеф на Агенцията за чуждестранна помощ е участвал в препродажбата на даренията за бедните през фирмата си "Артемис". Обвиненията обаче не бяха доказани. Спас Русев сам се призна за "духовен баща" на юпитата в НДСВ. Които гальовно го наричаха "нашият Спас" и "вуйчо". Той е и идеологът на "яхтения скандал" през 2003 г., когато от взривената кола на Иван Тодоров-Доктора изскочиха мистериозни снимки на контрабандиста в компанията на финансовия министър Милен Велчев, транспортния министър Пламен Петров и депутата Мирослав Севлиевски.

Спас Русев започва работната си биография като учител по физическо в радомирското с. Гълъбник. Перничанинът прави кариера и като организатор на тържества и водещ в дискотеки в радомирския младежки дом. По това време се запознава с Владимир Грашнов, който го вкарва в комсомолските среди и централния бригадирски щаб на Комсомола.

След 10 ноември 1989 г. Русев вече е в първите редици на демокрацията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6399 |19.06.2012 Спираме Македония за ЕС заради Спаска Митрова? . 22| 6135 |15.06.2012 Болест може да спаси Брендо от Италианския съд . 23| 6145 |01.06.2012 Кой е българинът, загинал във Великобритания, спасявайки дете? . 82| 8731 |27.05.2012 Жорж Ганчев: Ще спасявам Отечеството като Георги Раковски!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads