Реклама / Ads
1| 5215 |17.09.2015 НОВИНИ

Баща на криминално проявен от Асеновград: Полицаи ме натискаха да дам показания срещу Темелков

.
Роднини на криминално проявени асеновградчани са били притискани да дават показания и жалби със задна дата срещу асеновградския шеф на полицията Димчо Темелков. Това разкри пред „Марица” асеновградчанинът Иван Здравчев, баща на Емил Иванов, известен като Емо Черния.
 

„Беше преди около два месеца, когато в къщи ме намери служител на полицията, който от известно време е пенсиониран. Дойде и директно ме попита дали искам да си отмъстя на Темелков, задето синът ми бе задържан и лежа в затвора. Казах му, че не искам да ме месят в стари работи, синът ми си излежа присъдата преди повече от година”, обяснява Здравчев. Тогава бившият полицай му казал, че един негов колега искал да го наеме за ремонт на покрив на къща и така се уговорили за среща.

 

„След време дойде при мен друг полицай, каза, че е от големите служби. Уж за покрива да говорим, а директно започна да ме придумва да дам писмени показания как Темелков ми е искал пари преди време заради сина ми. Аз отново отказах”, категоричен е Здравчев. Твърди, че никой повече не е идвал, но знаел, че по същия начин е бил притискан и друг негов познат, който преди години бил замесен с разпространение на дрога в Асеновград. „Сетне и той ми довери, че са го увещавали да дава показания срещу Темелков. Това е истината, никъде не съм писал нито ред жалби. Сега, който и да дойде, и на него същото ще кажа”, добавя Здравчев.

 

Синът на Иван, известен с прозвището Емо Черния, е излежал няколко присъди. Последната е от няколко месеца, след като го хванали да пласира дрога и да шофира надрусан. Преди това обаче е престоял четири години в затвора, след като навръх Нова година преди 8 години обрал бензиностанция на изхода за Бачково. Успял да избяга в чужбина, но бе задържан и излежа присъдата си. Любопитното е, че точно казус ”Емо Черния” бе сред първите спрягани версии, заради които вече арестуваният в сряда гл. инспектор Темелков щял да има обвинение за престъпление срещу правосъдието.

 

В последствие се оказа, че той изобщо не фигурира сред случаите, които обвинението има предвид. „Изключително коварно е да ходиш и да ровиш сред крими контингента на града и техните роднини и да увещаваш някой от тях да подава тепърва жалби срещу Темелков”, коментираха асеновградчани. Настоящият полицейски началник е бивш шеф на отдел „Криминална”, затова е отговарял и за ресор „Наркотици”. „Това значи ли, че всеки, който му има зъб, може да го натопи с късна дата”, недоумяваха колеги на задържания шеф и адвокати в Асеновград.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6068 |15.09.2015 Бащата на Вероника пред Фрог: Дадоха 30 г. на убиеца! Той се разкайва, но не е искрен . 25| 6866 |06.09.2015 Тодор Славков съживява партията на баща си . 0| 5331 |21.08.2015 Баща и дъщеря загинаха в Кресненското дефиле при катастрофа . 4| 5373 |21.08.2015 Полицаят, прикрил Дивеков, бил баща на гаджето му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads