Реклама / Ads
6| 6167 |30.11.2009 НОВИНИ

Бащата на Гунински: Не съм плащал за сина си

.
Румен Гунински - син
Бащата на отвлечения младеж Румен Гунински е категоричен, че не е плащал какъвто и да е откуп за сина си, който бе освободен вчера от похитителите.
 
Момчето е държано 41 дни, изолиран от света. Отвлеченият, разказал на татко си, че е бил в тясно, тъмно помещение, с качулка на главата и вързани ръце. Престъпниците не досаждали често на похитения, като са влизали при момчето един път в денонощието.

Гунински-младши е хапвал сандвичи и вода. Пред журналисти младежът потвърди, че се чувства добре и е в добро здравословно състояние.

"От чисто човешки аспект съм доволен, че момчето е живо и здраво. Сега очаквам колегите от МВР да ни докарат похитителите", така коментира случая Николай Кокинов, градски прокурор на София. Обвинителят каза още, че същественият разпи на младежа ще се състои след около два дена, за да може той да се отърси от напрежението.

Кокинов потвърди, че похитителите все още не са разкрити. “Почеркът е сходен с отвличането на Киро Киров. Във всяко подобно престъпление се трупат данни и се анализира получената информация. Прав е министър Цветанов в изказването си, че след всеки подобен случай се увеличава възможността за разкриване на извършителите”, каза Кокинов и препоръча да не бъдат разпростанявани информации, които могат да попречат на разследването.

Frognews.bg припомня, че младото момче беше отвлечен на 19 октомври вечерта в "Студентски град" в София, където се забавлявало..

Престъпниците са го причаквали в близост до дома му, след това го нападнали и качили насилствено в бял микробус.

Няколкото дни след отвличането се появяваха различни информации за откуп и двете непотвърдени официално от семейството на отвлечения. Първото бе, че е поискан откуп от 1 милион евро, а втората е за откуп от 500 000 евро.

На 27 октомври пък бе пусната фалшива информация-проверка за службите, че Румен Гунински е оставен във вилна местност край София. Точно перди 2 дни бащата на отвлеченото момче, излезна с отчаяни изявления в медиите, че не могат да намерят сина му.

Появи се и слух, че за младежа е поискан откуп от 500 хил. евро. Срокът за изплащането му обаче изтече преди месец.
Преди дни пък упорито се говореше, че студентът е освободен и се намира в чужбина, а баща му е платил 1 млн. евро. Кога точно е освободен и платен ли е откуп за него, все още обаче няма официална информация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5217 |27.11.2009 Румен Гунински: Не могат да открият сина ми . 1| 5180 |04.11.2009 Почина бащата на структурализма Клод Леви-Строс . 19| 10067 |31.10.2009 Бащата на Илия Павлов: Конкуренцията стои зад убийдтвото на сина ми . 4| 8933 |20.10.2009 Нищо не мога да направя…, отрони бащата на похитеното момче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads