Реклама / Ads
2| 4130 |18.01.2019 НОВИНИ

Бат Сали: Няма частно енерго, нямаше и преди

.
Александър Методиев
Бившият депутат от ДПС и един от лидерите на ромите в България Александър Методиев – Бат Сали поиска право на отговор в предаването „Здравей, България“ по НТВ, след като депутатът от ВМРО Искрен Веселинов го нарече: „Бат Сали – частното енерго“.
 

„Това е дълга история, такова частно енерго няма, нямало е преди, няма сега и няма и да има в Самоков. През 70-те и 80-те години, когато държавното ел. разпределение премахна измервателните уреди на голяма част от ромското население в квартала, премахна само електромерите, защото бяха набъбнали ужасно големи сметки.

 

Ромското население на Седми квартал в Самоков нямало възможност да си плати изразходваната енергия и тогава бяха свалени тези измервателни уреди, но, забележете, не беше прекъснато електрозахранването към техните жилища“, обясни бившият депутат.

Той призова Войводиново да последва примера на Самоков и да си прекарат законно електроснабдяване. „В Самоков, с помощта на кмета и по моя инициатива, се направи проект за ново захранване. От 4-5 години в ромския квартал няма нито една постройка с незаконна партида”, каза Бат Сали.

 

„Допуснато е да бъдат изградени незаконни постройки, но това са постройки изградени от 70, 80, 100 години“, отбеляза той. На забележка, че незаконното строителство продължава, Методиев отговори: „Естествено, имаше в репортажи изказвания на кмета на Войводиново. Както искаме оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов, така ще поискаме и тази на кмета на Войводиново, защото той спомена, че в рамките на година – година и половина се е разраснало гетото. Къде е институцията, къде е кмета, когато вижда, че пред неговите очи се изграждат незаконни постройки”.

 

На въпрос дали кметът е трябвало да срути къщите на момента Бат али отговори: „Не да срути, а да прекрати разрастването на това гето на момента, още в неговите основи“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7767 |17.01.2019 Лъже ли министър Караниколов от телевизора, че няма атаки към Гебрев и ”Дунарит”? . 0| 4234 |15.01.2019 Свиленски: ”Автомагистрали” нямат капацитет за АМ ”Хемус”, не знаем кои фирми ще лапнат 1,150 милиарда . 0| 3845 |15.01.2019 Евродепутатите се надяват да няма Брекзит . 3| 3945 |14.01.2019 Петя Аврамова: Няма сключени договори с подизпълнители за магистрала ”Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads