Реклама / Ads
8| 6302 |15.10.2019 НОВИНИ

Батков: Футболни агитки се използват за политически провокации, бяха на протестите за Гешев

.
Тодор Батков и Вили Вуцов
Не бих изключил да се използват футболни агитки в политически провокации. Виждаха се познати хора и на протестите, както против, така и в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Аз ги познавам, защото ги виждам на стадиона.
 

Това заяви бившият собственик на "Левски" Тодор Батков в предаването "Лице в лице" по бТВ, където заедно с треньора Вили Вуцов коментираха футболния скандал.

 

Батков обясни, че за да се стигне до скандала на вчерашния футболен двубой, проблемът е бил наслагван с години. Даде два примера за такива случаи докато той е бил президент и собственик на „Левски“.

 

Сега предполагам ситуацията е предизвикана, за да има коренна промяна в Българския футболен съюз. Очевидно Борислав Михайлов не е удобен на големите клубове, защото с избори при сегашните устави не може да стане. Не съм убеден, че оставката му ще бъде приета. Трябва да бъде приета на конгрес, Изпълкома не е органа, който трябва да я приеме.

 

Чух, че тези провокации са предизвестени. Това не е нашия заден двор, нашите балкански традиции и отбори – това е Англия, родината на футбола. Докарахме я до там министър председателя Борис Джонсън да се произнася.

 

Имаме добро законодателство, имаме Наказателен кодекс, където има наказания за расизъм и ксенофобия. Трябваше превантивно да бъдат наказани тези лица. Както ние от левскаската общност, така и от Г сектор, знаем кои са те.

 

Ние сме на фазата, когато стана трагедията в Хейзъл, когато загинаха 39 души, но това стана преди  35 години. Да вземат да си свършат работата и органите у нас. Има камери, има лицево разпознаване, защо не са направили нещо до сега.

 

Не може на такъв форум да се допускат такива неща, под този флаг и герб са загинали хора. Много футболисти с друг цвят на кожата са минали през отбора и са били носени на ръце. Оставката на Михайлов няма да реши проблема. Трябва да се намерят виновните и да се покажат. Да се обясни ясно, че ние не сме ксенофоби и расисти, спасили сме евреите

 

Беше ясно, че мачът е на мониторинг. 18 камери на БиБиСи са били разположени на терена и са хванали това нещо. Ние бяхме на стадиона и нищо такова не видяхме, каза Вили Вуцов.

 

Вчера получихме един звучен шамар от УЕФА. Виждал съм много по-сериозни неща.

Убеден съм, че това е организирано, не знам кой е. Който и да е първо трябваше да помисли за едно нещо – това означава автоматично вадене на всички български клубове от турнирите. Не мога да разбера на кой му мина през акъла да сътвори това нещо. Кой как и какво е организирал не е ясно, но УЕФА дойде и безпрецедентно ни показа, че има правила за всички.

 

Случилото се до голяма степен измества фокуса от най-важното – играта вчера. „Слабо“ е нещо друго, с което се наричат неща, които не са добри,  вчера беше жалко. В нито един компонент не се доближавахме до играта на англичаните. Съжалявах и треньора и играчите, но те не са виновни.

 

Има проблем. Той е, че имаме закони, които не се спазват. Има Изпълком, всичко се решава от този орган. Не може Борислав Михайлов сам да си е вземал решенията, те се вземат от Изпълкома.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3928 |15.10.2019 ГДБОП влезе в офисите на БФС заради дейността на футболни съдии . 3| 3989 |11.07.2019 Наши футболни фенове се биха с местни в Братислава, има много ранени и арестувани . 14| 4654 |08.07.2019 Футболни босове обещаха мир и любов пред "съдиите" Борисов, Цацаров, Маринов и Михайлов . 1| 5682 |22.04.2019 Иконата на футболния ”Ботев” Динко Дерменджиев-Чико е в кома!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads