Реклама / Ads
1| 2720 |29.09.2022 НОВИНИ

БЧК дарява 650 хил. лева за пострадалите от наводнението в Карловско

.
Българският червен кръст дарява близо 650 хил. лева на пострадалите от наводненията в Карловско. От организацията съобщават още, че ще помогнат на 5000 души, преди настъпването на зимните месеци.
 

На 400 домакинства /1179 човека/ в селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово, ще бъде предоставена финансова подкрепа от около 800 лв. за закупуване на нова битова техника и мебели, за да подменят унищожените от наводненията.

 

“Във всички засегнати от наводненията места предстои да бъдат създадени обществени съвети, в които ще участват представители на пострадалите жители, кметски наместници и представители на институциите. Те ще изготвят списъците на домакинствата, които ще получат директна финансова подкрепа. Критериите, които предварително са заложени предвиждат да бъдат подпомогнати най-засегнатите хора, за които наводненото жилище е основно. Ще се използват и оценките на нуждите и на щетите, изготвени от Агенцията за социално подпомагане.“, това каза директорът на дирекция “Мениджмънт на бедствията“ Ясен Сливенски.

 

Над 4400 души ще получат хигиенни пакети с препарати за почистване и дезинфекция на наводнените къщи. Продължава и оказването на психосоциална подкрепа на пострадалите от жители на карловските села. Психолозите на Българския Червен кръст няма да спират с обиколките по домовете на самотно живеещи и възрастни, хора с увреждания, деца и самотни майки, както и на хора в неравностойно положение, за да оказват помощ, където е необходимо.

 

Предвиждат се и дейности на БЧК, свързани с намаляване на риска от бедствия. По тази причина ще бъдат отпечатани информационни материали, предвидени са и посещения на екипи на БЧК в учебни заведения на територията на община Карлово, с цел обучение за готовност и реакция при бедствия, аварии и кризи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2893 |28.09.2022 Вместо автомати и танкове военното министерство дарява зимни облекла за украинската армия . 0| 2593 |27.09.2022 С 43% скача заплатата на гл. секретар на МВР - става 5400 лева . 2| 2702 |26.09.2022 Сийка Милева за катастрофата на Околовръстното: Към момента не е установен полицейски чадър . 2| 5399 |23.09.2022 Министър Пулев: Писахме „Слаб 2“ на ББР, намалихме заплатите на шефовете на 2000 лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads