Реклама / Ads
2| 3647 |08.10.2018 НОВИНИ

Бдение за Виктория ще има днес във всички големи градове

.
Виктория Маринова
Лавинообразно нарастват коментарите, а възмущениет си изказват публично все повече журналисти и обществени личности. До момента в девет големи града се организира масово бдение заради зверското убийство на 30 годишната Виктория Маринова в Русе. В социалните мрежи хората се организират потресени от безпречедентната жестокост застигнала младата жена и липсата на адекватни действия до момента.
 

Вижте събитията и мненията на хората.

 

Място и време на бденията по градове:

 

Българите в Лондон правят също бдение днес- пред Посолството в 18.30 ч.

 

1. Бургас- площад "Кирил и Медодий", 18.30 ч.
2. Варна- пред Общината, 18.30 ч.
3. Враца- площад Христо Ботев, 18.30 ч.

4. Плевен- Пред църква "Свети Николай" гр. Плевен /до Театъра/, 19.30 ч
5. Пловдив - пред Община Пловдив, пл. "Стефан Стамболов" № , 18.30 ч h
6. Русе- паметник на Свободата, 18.30 ч.
7. Стара Загора- на “Пингвините”, 18.30 ч.
8. София-  Площад Света Неделя, 18.30 ч.

9.  Видин - пред храма "Св. Димитър" - днес, 08.10.2018 г., понеделник - от 19:00 ч.

 

Ilian Vassilev

Среща довечера. Освен с Черния ще дойда и с подобен ти шърт - Системата убива. Останаха ми още няколко в офиса, който иска да даде знак.
Зная, че протестите са само в Русе и София, но ви уверявам, този протест трябва да бъде тотален. Съберете се където и да е, във всеки град, няма значение колко души ще бъдете. Това е важна за самите вас, ако щете и за да кажете "не" на собствената си пасивност и да кажете "стига".
Навсякъде има площад, има място за протест. Направете го. За да няма други Виктории.

 

 

Georgi Georgiev

ИСТИНАТА - това е последната дума, която зверски убитата журналистка, Виктория Маринова казва в ефир.
А Истината е, че живеем в превзета държава, проядена, като злокачествен тумор от мафията, корупция, калинки и гинки. Че вместо спокойствие, просперитет и справедливост, властват мутрите, беззаконието и мафиотска стабилност.
Виктория бе убита посред бял ден в градинка в Русе. Убита от системата, която позволява това да се случи. Убита от системата, неразкрила стотици показни убийства. Убита от системата, оставила стотици убийци на свобода и даваща кураж на други, че могат да убиват безнаказано. Убита от системата родила ДжиПиГейт и ДДСгейт. Убита от системата, която уби и хората от автобуса край Своге. И тези от Хитрино, и тези от Горни Лом, и тези от Мизия...
Убита от системата убила други журналисти преди нея, а много оживяли доживот носят белезите си.
Време е да спрем да палим свещи и да броим жертвите, защото идва и нашият ред. Време е сълзите и болката да се превърнат в гняв, а гневът в съпротива!
Време е!

 

Ilian Vassilev
Аз не зная кой и защо е убил Виктория? Но ви питам, вие вярвате ли, че разследващите, особено Главния Прокурор ще допусне, ако се окаже, че убийството е поръчково от засегнатите лица в нейния репортаж срещу Джи Пи Груп, разследването да стигне до край, да разкрият цялата схема с поръчителите, а съдът ще ги осъди и сложи зад решетките. Така както в Македония вкараха в затвора бившия премиер, а в Румъния представители на почти всички топ позиции във властта?
Прокуратурата и полицията са пленени, те не могат да изпълняват своите функции професионално и добросъвестно.
Вчера получиха поредните си награди - много коли, нови пари, нови лаборатории. Питам какво от това, след като лабораторията не може да открие сама убийците, нито да ги обвини, нито да ги осъди.
Ето за тази проказа иде реч, за този тотален разпад на държавата да гарантира сигурността на отделния граждани и възмездието в случай на престъпление.
Те са си решили уравнението на сигурността и Борисов и Доган и Пеевски ходят с огромни охрани за десетки милиони за които ние плащаме. Ние с вас нямаме тази привилегия, Виктория също не бе сред "заслужилите" Неговата милост.
В какво превърнахте България за десет години управление?

***

Не се чудете, че Борисов иска време и да не притискате органите. Трябва им време за да намерят "виновник", да му напишат самопризнанията. Само току-що попаднал в България за пръв път човек може да вярва и да се уповава, че тези "органи" могат да водят независимо разследване. На всяка стъпка са контролирани от властта и от интереси, включително на тези, които бяха разследвани по Ге Пи Гейт.
Вариантите са два - или виновник тип клошар, може наркоман или луд - разновидности много - като го вкарат зад решетките и изолират от външния свят може да играе всеки, Буда и Христос едновременно. Другият вариант е този от последното убийство в Нови Искър. Помните ли - трябваше им малко време за да преровят контингента и да намерят виновник с престъпно минало. След това пуснаха през медиити версията че са намерили ДНК доказателства, докато не го бяха хванали и нямаше начин да ги имат. След време го самоубиха и историята приключи. Това което зная за този случай, че е било показно убийство за наркосделка. Дошъл екипът през граница, убил за назидание и след два часа вече бил в чужбина отново. А ние тук лапаме мухите с версията за дежурния виновник, който така и нямаше шанс да говори с медиите или с адвокат. Само пълен идиот може да вярва, че някакъв наш среден криминалист ще бъде в състояние да убие толкова много хора.
Тук - в случая с Виктория - ще бъде същия случай - за това на Борисов му трябва време, защото не е лесно да спретнеш история и да намериш убиец, пък той да направи пълни самопризнания и така да се отклони разследването от следа за свързаност с убийството на работата и по Ге Пи Гейт. Те така убиха и Немцов и Политковская - наети убийци, но поръчителите си останаха в сянка.
Може и някои от властниците да нямат отношение към поръчителството на това убийство, но самият факт че допуснаха тоталния безпредел и арогантност на самозабравили се олигарси, мутри, алчни политици, при отсъстваща прокуратура и спънато следствие - дава пълното право да твърдя днес и сега, че моралните убийци са именно тези, които днес искат от мен повече време.
Като си помисля, че това мило момиче е майка, която гледа малък син. Ей, бога ми, тези са изроди. Страхливци, подли, завистливи, готови на всяко престъпление, само и само да остане тяхната далавера и властта. Защото друго не могат - толкова са посредствени и мързеливи, че работа няма да могат да си намеря, особено за големи пари.
Жалко само, че журналистите в централните медии отново се огънаха и предпочетоха купичката ориз, пред морала и ценностите на професията. Не било свързано с работата на Виктория?! Това е ключовата опорка спусната от горе - нищо друо не знаят, но това със сигурност.?!
Утре съм на линия, с Черния в 18 30 часа. Изобщо не се залъгвайте - готови са да си бранят властта до край. Само това с мирното бдение нещо не ми съответства на гнева, който се натрупа в мен. Паметта на това момиче иска радикални действия, а не само молитви за упокой, защото следващото убийство чука на вратата и поръчителите се насърчават от нашето малодушие и пасивност.

 

Acoциaциятa нa eвpoпeйcĸитe жypнaлиcти 

Hacтoявaмe зa eфeĸтивнo paзcлeдвaнe и зa бъpзo изпpaвянe пpeд пpaвocъдиeтo нa oтгoвopнитe зa тoвa бpyтaлнo пpecтъплeниe. AEЖ-Бългapия пpизoвaвa дa нe бъдe изĸлючвaнa пpeдвapитeлнo нитo eднa възмoжнa вepcия зa yбийcтвoтo, вĸлючитeлнo и тaзи зa пpичини, cвъpзaни c paбoтaтa нa жepтвaтa. B cъщoтo вpeмe, пpeди дa имa ĸoнĸpeтни и дoĸaзaни фaĸти, e нeдoпycтимo дa ce cпeĸyлиpa дaли инцидeнтът имa oтнoшeниe ĸъм тeмaтa зa cвoбoдaтa нa изpaзявaнe в Бългapия.

 

Веселина Томова

УБИЙСТВО КАТО ИЛЮСТРАЦИЯ: ИЗНАСИЛЕНА, ДУШЕНА, БИТА И УБИТА ЖУРНАЛИСТИКА!
Ако в МВР – Мето има поне един дърварски мозък, в който да щъкат мозъчни клетки извън „устава“, моментално ще направи алюзията!: убийството на журналистката Виктория Маринова е като илюстрация на това, което е българската журналистика.

Или на това, което остана от т.нар. българска журналистика –

ИЗНАСИЛЕНА, ДУШЕНА, УДРЯНА ПО ГЛАВАТА И … УБИТА!
Онова, което злокобно стовари съдбата върху Виктория Маринова е илюстрация на това, което ежедневно Властта стоварва върху българската журналистика – изнасилвана, душена, бита и … убита!

И още една алюзия: всеки ден тренирам във варненската Морска градина – дълъг джогинг. Всеки ден има една полицейска кола, която кеси цял ден до ресторант „Хоризонт“ и капанчето до заведението. Седят си там, ровичкат си  в телефоните, излегнати върху седалките, или на раздумка до колата.

За миг си помислих днес само – как могат да те дръпнат за МИГ в храстите по алеите и да те намерят… едва на следващия ден, докато ченгетата продължават да кесят до ресторант „Хоризонт“, че им е комфортно там да си лафят.

Съвсем друг е въпроса, че на всеки може да се случи.

А още по съвсем друг е въпроса, КОГАТО ТОВА СЕ СЛУЧВА НА ЖУРНАЛИСТ, ЗАЩОТО, ПОВЯРВАЙТЕ МИ, ЗНАМ ОТ ОПИТ, КАК МОЖЕ ДА БЪДАТ НАСЪСКАНИ КРИМИ ТИПЧЕТА НЕ ОТ ДРУГ, А ОТ … ВЛАСТНИЦИ И ЧЕНГЕТА, И КАК ПОСЛЕ ДА СЕ СКЪСАШ НЕ МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ, ЧЕ Е БИЛО ПОРЪЧКА.

/Както се намират насъскани от ченгета и власт за „елегантни“ поръчки да те пресират чрез институции, така се намират и такива типчета за брутални поръчки./

И на финала разследването приключва с – психопат някакъв, клошар, дебил или луд. Толкова.

Иначе престъплението с първия ни убит журналист е просто илюстрация какво причиняват всеки ден на журналистиката.

ИЗНАСИЛЕНА, БИТА, ДУШЕНА… УБИТА.

 
Мирослав Иванов
 Когато системите, по които функционира една държава не работят - превзети, изнасилени и разбити от мафията, се получава това.

Убийство.Смразяващо. Ужасяващо.

Поредното.

В случая дори не е важно, че жертвата е ТВ водещ. Не е важно дали убийството е пряка реакция от работата, или не.

Важното е едно - това управление убива. Всеки ден. Всеки ден. Всеки ден.

Защото е мафиотско. Защото е некадърно. Защото не го е грижа за хората.
Защото гарантира безнаказаност.

Запомнете - всеки ден, всеки ден, всеки ден.

 

 

Vessislava Tancheva

Истината е, че СИСТЕМАТА уби Виктория, чиято и ръка да е стискала гърлото ѝ в последните секунди от младия ѝ живот! :(
Дали заради излъчено или планирано предаване (Хитрино е било следващото, подготвено за излъчване разследване); дали заради безхаберието на институциите и затлачената здравна реформа, лишила болни хора от грижи и превърнала здравите в техни жертви; дали заради малоумната пропаганда, фактически в полза на насилието над жени и очевидната безнаказаност на палачите - няма значение!
Всичко това е "системата", в която се превърна държавата в условие на диктатура и тотална липса на правосъдие и държавност!

 

Stoyan Tonchev
 Това ли е важното - кой е съпругът на убитата млада майка Виктория Маринова, разведени ли са, къде живее, заради работата си ли е убита, ама журналист или манекен е?.... Провинциализмът в България е толкова тежък и неизличим, като в случая не визирам Русе, а София, Пловдив (дълбоките провинции) и България като цяло.
България е една провинциална европейска страна, населявана предимно от селяндури, перманентно развълнувани - кой/коя как й/си го слага(т), как са подредени банкнотите в дънките на комшията (дали петдесетачките са най-отгоре!) и все едни такива "екзистенциални" проблеми. Обидно или не, фактите говорят.
Мисля, че акцентът трябва да бъде насочен върху това - на оживена улица, по обед в съботен ден, когато всички от Русе се разхождат по крайречната алея, там е намерено тялото на убита 30-годишна жена. Само това е достатъчно, за да се извадят правилните изводи относно сигурността на българските граждани в собствената им страна и работата на полицията.
Пък за останалото крещят провинциализмът и жълтите хроники на леките издания. И още нещо - не е без значение, че Виктория е журналист и шеф на телевизия, в която може да си покани всеки неудобен за властта!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3634 |08.10.2018 МВР: Още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова . 0| 3757 |08.10.2018 ЕК иска бързо разследване на убийството на Виктория от България . 24| 13519 |08.10.2018 Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова . 6| 12920 |08.10.2018 Родственици на убитата Виктория: Има заподозрян за убийството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads