Реклама / Ads
14| 7096 |08.10.2018 НОВИНИ

Бдение за Виктория в София: Това мина всякакви граници, повече не се търпи (видео)

.
Бдение в София за смъртта на Виктория Маринова, убита брутално в Русе.
Бдение в памет на жестоко убитата журналистка Виктория Маринова се провежда в момента на Площад Света Неделя в София. Българите в Лондон правят бдение днес- пред Посолството в 18.30 ч. Бдения има в още 10 града в България.
 

В обявения начален час над 500 човека се събраха на мирно бдение пред църквата Света Неделя в София. Продължават да идват хора, които се присъединяват със запалването на свещичка в памет на младата жена.

 

Сред множеството хора има политици, журналисти, представители на неправителствени организации и граждани възмутени от зверското убийство на 30 годишната журналистка Виктория Маринова.  Някои дойдоха с плакати, на които пишеше "Няма правда - няма мир!", други държаха една до друга от снимките на Виктория и убитата руска журналистка Анна Политковская.

 

Хората подредиха свещи във формата на сърце, а в средата сложиха снимката на Виктория Маринова.

 

Един от плакатите държи майката на убития в Лясковец командос Емил Шарков.

Хората открито изразяват възмущението си от жестокото посегателство, както и от факта, че все още до този момент МВР няма напредък в разследването на убийството.

"Това мина всякакви граници, повече не се търпи!", коментираха хората открито.

 

Лидерът на БОЕЦ обяви пред журналистите две искания. Едното е независимо международно разследване, а другото оставка на главния прокурор Сотир Цацаров и управлението на ГЕРБ.

 

Майките на деца с увреждания също запалиха свещ в памет на красивата Виктория. Те обявиха, че в сряда от 17:30 ще се съберат всички под прозорците на Бойко Борисов пред министерски съвет, за поетите и неизпълнени обещания към почернените жени.

 

Събралите се граждани питат къде е СЕМ, къде са журналистическите организации в България, за да осъдят това зверско убийство.

 

До този момент няма заподозрян за жестокото престъпление. Според разследващите не е водеща версията, че Виктория е убита заради пилотното й предаване „Детектор", в което има интервюта с репортер на сайта Бивол и румънския му колега Атила Биро за корупция и злоупотреба с евросредства . В тази връзка главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата е блокирала парични преводи на стойност 14 милиона евро на фирми и търговци около строителната фирма „Джи пи груп".

 

БНТ информира, че приятел на Виктория от бизнес клуб, в който е членувала по-рано днес сподели, че при последното им виждане в сряда тя не е била притеснена и че не е получавала заплахи, свързани с работата й като журналист. 

 

Пред паметника на Свободата в Русе се съберат близки, приятели и познати на Виктория на бдение в нейна памет. А утре вечерта любители на бягането ще изминат обичайния маршрут на Виктория в района на кея, където беше извършено престъплението.  Близки и колеги на Виктория отправиха и апел - всеки, който иска да я почете, да извърши едно добро дело към някого, тъй като такъв бил нейният мироглед.

 

Вижте видео и снимки от бдението в София:

 

 


.

 


.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7431 |08.10.2018 Русенци започват сами да разследват жестокото убийство на Виктория . 2| 3647 |08.10.2018 Бдение за Виктория ще има днес във всички големи градове . 1| 3631 |08.10.2018 МВР: Още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова . 24| 13515 |08.10.2018 Младен Маринов тича пред вятъра за убийството на Виктория Маринова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads