Реклама / Ads
35| 6942 |10.01.2014 НОВИНИ

Беновска: Защо ГЕРБ не е в ръководството на НС?

.
Журналистката Илияна Беновска заяви в сутрешния блок на bTV, че трябва да забравим Волен Сидеров. Не знам как той ще блокира парламента. Трябва да потърсим ясен отговор защо ГЕРБ не са в ръководството на НС, защо не са в експертното правителство. Откъде накъде този субект ще крепи парламента?
 

Говорят се разни неща, че са му дали 10 млн. лева за да подкрепи правителството и му дават още по милион всеки месец, посочи тя.

Страната не е готова за предсрочни избори. Парламентът ще трябва да разчита на ГЕРБ. Протестите са справедливи, но ако искаме да имаме избори, то те не трябва да са скоро, защото няма алтернатива. Това заяви проф. Михаил Константинов, който също участва в разговра.

На въпрос как е възможно да се игнорира "Атака", Константинов заяви, че има една светла точка на хоризонта и тя не е в България. И Станишев, и Борисов са под натиск, за да се променят поведението. На Станишев му набиват много сериозни канчето и се притеснявам за ушите му. Той трябва да престане да е в една лодка с някои хора, защото си изяжда кариерата в противен случай, смята още той.

Беновска пък заяви, че случката в самолета във Варна е във връзка с това, че е трябвало да се водят разговори с френските националисти. Нека припомня само, че европейските националисти се събраха и основаха алианс, а Атака не бяха поканени в него, каза още той. Тя попита защо Станишев и Борисов позволяват Сидеров да си мисли, че може да бие в НС. ГЕРБ трябва да влезе в ръководството на Парламента и не оглавява някои от важните комисии. Защо тава не се случва?, попита тя. Депутатът от "Атака" Димитър Димов ме скубеше за косата и ми подсичаше отзад краката, за да падна на колене пред Волен Сидеров, разказа Беновска. Тя стана права в студиото и показа как атакистът я е дърпал за опашката и как й е правил подсечка. Това стана, когато попитах Сидеров в кулоарите на парламента на каква цена - финансова и политическа, осигурява кворума в Народното събрание. Обърнах се и казах на депутата Димов: "А ако ти плесна един шамар", тогава стана голям скандал, разказа още Беновска.

Вчера от ГЕРБ заявиха, че ще инициират отстраняването на депутата от поста заместник-председател на Комисията по здравеопазването в Народното събрание. заради нахлуването на депутати от „Атака” в сградата на „Нова телевизия”, сред които е бил и Димов. Освен ДПС и БСП никой друг не знае как да се държи като опозиция. Това, което се случва в момента е един отвратителен цирк в българския парламента, коментира Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5499 |09.01.2014 Пламнаха джиповете на депутат от ГЕРБ . 6| 5180 |09.01.2014 ГЕРБ с писмо до Орешарски заради кадруването на ДПС в земеделието . 24| 7627 |09.01.2014 М. Константинов: Общите действия между РБ и ГЕРБ ще са по-скоро следизборни . 11| 5609 |08.01.2014 Проф. Константинов: ГЕРБ да прави кворум в парламента и наложи свои политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads