Реклама / Ads
14| 4847 |18.11.2018 НОВИНИ

Сидеров: Трябва да има нещо под "каската" иначе патриотизмът ще девалвира

.
Волен Сидеров Източник: БГНЕС
Сгрешихме като излъчихме пряко лидерите на две от партиите за министри. Това ни отдалечи. Те се промениха във властта, защото тя е като наркотик. Единия е зает да купува пушки, самолети, кораби, а другия тръгна да въдворява тишина... Това заяви в предаването „Събуди се” лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
 

Лидерите на партии не трябваше да стават вицепремиери, повтори той.  

 

Казвах на Валери: „Стига с тези дискотеки, стига с тези шумове, дайте да се фокусираме върху сериозните неща. Най-важният пробле са доходите на хората". Но когато си много самонадеян, когато смяташ, че винаги си прав, резултатът е оставка.

 

Когато Симеонов подаде оставката, не каза: „Съжалявам, сгреших”. Ако не си човечен и не си състрадателен, не вицепремиер, а домоуправител не трябва да ставаш.

 

Ако Каракачанов остане във властта, патриотизмът ще девалвира. Хората няма да искат да гласуват за нещо, което се казва патриотично. Всяка власт заслепява, тя е наркотик, на който, ако му се отдадеш, те откъсва от реалността. Аз убеждавах през 2016 г. Симеонов да издигнем Каракачанов за президент. Валери не искаше това.

 

Каракачанов казва, че иска във вторник да се съберем и да обсъдим положението. Защо трябва във вторник да се съберем? Защо не го направихме в петък? Защо не го направим спешно, а да чакаме. Никой не ми каза за оставката на Симеонов, нучих от медиите.

 

Ключът за оцеляването на правителството са евроизборите. Ако като коалиция не покажем добър резултат, отиваме на предсрочни избори. И Нинова, и ДПС ще скочат срещу нас и ще кажат: „Доверието към вас е паднало, трябва да преразпределим пространството”.

 

До ден днешен обаче нямам отговор от моите колеги, дали ще се явим заедно на избори. Казват ми, че е рано да мислим за това. Дотам им стига погледът. Стига с тези метафори за Каракачанов като "синя каска". Трбва да има нещо под каската, това е важно.

 

Коалицията „Обединени патриоти” в момента е в криза и социологията показва, че може би няма да влезем в парламента на следващите избори. С две думи – вървим по стъпките на "Реформаторите”, каза още лидерът на "Атака".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4984 |17.11.2018 Волен Сидеров: Мястото на Симеонов може да се закрие . 8| 5288 |15.11.2018 Човек на Валери Симеонов се изцепи: Хората с увреждания трябва да са по домовете . 7| 3780 |12.11.2018 Димитър Делчев: Десните хора трябва да се обединят, предсрочни избори ще има . 1| 3519 |12.11.2018 За Бюрото за контрол на СРС-тата трябва специалист с гражданска позиция, смята адв. Ал. Кашъмов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads