Реклама / Ads
5| 3251 |30.03.2023 НОВИНИ

Бербатов: Какъв пример да взема от БФС - да ме показват пиян или снимка с черно тото

.
Димитър Бербатов
Подкрепата от клубовете кара Димитър Бербатов да продължи борбата си с ръководството на Българския футболен съюз (БФС) и да иска нов обединителен конгрес. Това каза кандидатът за президент на организацията пред БНТ.
 

Рекордьорът по голове за националния отбор за пореден път се изказа критично за настоящото ръководство на футбола.


"В какво да взема пример от настоящото ръководство? Снимките с черно тото или да ме показват пиян по телевизията", попита Бербатов, визирайки снимките на Борислав Михайлов, разпространени от разслдващия сайт "Бърд", на които празнува с определяния за "мозък" на тотомафията Тан Сеет Енг .

 

"Ако не можеш да изпълниш задълженията си за три мандата, казваш на клубовете: "Опитах" и даваш път на другия. Няма как да не се получи с БФС. Футболът е спорт №1 в света и трябва да бъдат отделени финанси. Трябва да се ръчка Министерството на спорта".


Бербатов, който през 2021 г. се яви на конгрес срещу Борислав Михайлов и загуби с няколко гласа, иска нов обединителен конгрес. Той твърди, че до края на годината ще има извънреден такъв. Преди дни Бербатов се срещна с министъра на спорта Весела Лечева, обсъждайки проблемите във футбола.


"Конгресът беше опорочен, трябваше да има балотаж. Нямахме право да не правим съдебни дела, защото това ръководство можеше да стои четири години още, че и повече. Дано ВКС отсъди в правилната полза. Иначе се създава прецедент, че ако си член на дадена организация и искаш да се изкажеш, биваш изключен".


"Позицията на всеки футболен клуб е важна, без значение голям или малък. Всеки клуб има правото на свое мнение. Ще опитам да ги убедя, че аз и екипът ми трябва да ги представляваме. Клубовете, които имаме като подкрепа са много. Някои са с негласна, защото ги е страх", каза още Бербатов.


Той коментира и националния отбор след двете поредни загуби в европейските квалификации.


"Тъй като треньорът е назначен от БФС, ръководството трябва да поеме своята отговорност, той не се е назначил сам. Сменили са се 14 треньори и винаги те са виновни, никога тези, които са ги назначили. След 15 години на грешни решения трябва да поемат някаква отговорност".


"Резултатите са красноречиви къде се намираме. Ако погледнем чисто резултатите, като оставим националния отбор, ще се замисли човек, че нещо не е балансирано и не всички отбори имат шанс да прогресират нагоре. Има неща, които са тотално сбъркани и са закъснели".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2808 |29.03.2023 Вашингтон: Украйна е пример за ефективността на помощта на САЩ . 11| 3894 |24.03.2023 Бившият министър на отбраната Н. Свинаров: Няма европейски механизъм за мир, за какъвто говори Радев . 14| 13546 |11.02.2023 Борисов по мобилния: Томе, бегай в „Панорама“ да кажеш нещо хубаво за някакъв Влади! . 2| 3321 |09.01.2023 Радослав Рибарски от ПП посочи какъв кабинет ще подкрепят с третия мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads