Реклама / Ads
1| 2867 |21.08.2023 НОВИНИ

Бербатов обвини БФС в чистка. Спортният министър проверява

.
За грандиозни схеми в Българския футболен съюз заговори отново днес голмайстор №1 на България Димитър Бербатов, който настоя за лична проверка от страна на премиера акад. Николай Денков. Такава е обещана и ще бъде извършена в най-спешен порядък.
 

Бербатов е категоричен, че поредното изключване на 41 клуба от БФС е взето с неясни мотиви, които се разминават от публичната позиция на президента Борислав Михайлов и уведомлението, изпратено към самите клубове.

 

Димитър Бербатов се срещна с премиера Денков и спортния министър Димитър Илиев днес, след като БФС взе решение по време на Изпълкома от месец май тази година да прекрати членството на още 41 клуба. 

 

Според футболиста и екипа зад него президентът на БФС Борислав Михайлов е обявил пред членовете на Изпълкома, че тези клубове се изключват за неплащане на членски внос, наличие на свързани лица и неучастие в турнири за повече от 1 година. Всъщност обаче пред тези от клубовете, които са били уведомени писмено за изключването, е изтъкната като причина "уронване на престижа на БФС", след участието им в конгреса, организиран от самия Бербатов на 18 март 2022 г. От екипа му твърдят, че вече общо 136 клуба са с прекратено членство заради подкрепата си съм опозицията.

 

Според техни данни същата участ грози още около 100 клуба.

 

Други от клубовете пък са научили за изключването си от регистъра на Министерството на младежта и спорта (ММС).

 

“Това е диктатура! Ръководството на БФС не ти позволява правото на глас. Изключват ги тайно, без да имат право на защита, разбират го със закъснение. Когато се стигне до конгрес оставаме без хора, които да гласуват. Крайно време е държавата да вземе отношение, особено когато става въпрос за деца. Над 3000 деца са спрени, за да не могат да практикуват това, което обичат, заради желанието на хората, които управляват в момента да запазят ситуацията такава, каквато е", алармира Бербатов, цитиран от в. “Сега”.

 

Бербатов и екипът му считат, че цялата галимация цели да принуди клубовете да се пререгистрират, което би ги лишило от право на глас на следващия изборен конгрес на БФС.

 

Очаква се проверката да бъде извършена възможно най-скоро, а бившият член на Изпълкома Петър Величков, който сега е сред сподвижниците на Бербатов, се надява тя да се случи до няколко дни, “за да няма стъкмистика и подправяне на документи”. 

Ще бъде изискана цялата информация от БФС за изключването на 136 клуба. Министърът също така обеща да инициира срещи с всички заинтересовани страни по казуса за търсене на решения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2718 |18.08.2023 Обвиниха бившия австрийски канцлер Курц в лъжесвидетелстване . 13| 2746 |16.08.2023 Готви ли Путин пъклен план? Москва може да причини радиационна катастрофа в Европа, за да обвини Украйна . 6| 2858 |03.08.2023 Зеленски обвини Русия и Путин, че водят война ”за глобална катастрофа” . 0| 2746 |02.08.2023 СГП внесе в съда обвинителния акт по делото срещу Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads